Sarıkaya'da Bulunan 3 Bin Yıllık Tarihi Roma Hamamı Turizme Kazandırılacak - Son Dakika
Yerel

Sarıkaya'da Bulunan 3 Bin Yıllık Tarihi Roma Hamamı Turizme Kazandırılacak

Sarıkaya\'da Bulunan 3 Bin Yıllık Tarihi Roma Hamamı Turizme Kazandırılacak

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde yaklaşık 3 bin yıllık Tarihi Roma Hamamı'nda kazı çalışmaları Ramazan'dan sonra devam edecek.

09.07.2012 18:13

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde yaklaşık 3 bin yıllık Tarihi Roma Hamamı'nda kazı çalışmaları Ramazan'dan sonra devam edecek.

Tarihi Roma Hamamı'nın turizme kazandırılması için Sarıkaya Belediyesi'nin katkılarıyla sürdürülen kazı çalışmalarına ara verildi. Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, 4 yıldır devam eden kazı çalışmalarına kısa süreliğine ara verildiğini belirterek, "Çalışmalar durdu, Ramazan ayından sonra tekrar çalışmalar başlayacak. Yozgat Müze Müdürlüğümüz koordinesinde kazı çalışmalarımız 4 yıldır devam ediyor. Hamamın etrafında İl Özel İdare'ye ait iki bina ve mülkiyeti özel kişilere ait olan bazı binaların kamulaştırılarak kazı çalışmaların devam etmesi gerekiyor. Biz de bu kamulaştırılacak binalar için valimizle görüştük özel idareye ait bu tek katlı olan iki binanın kaldırılacağı söylendi. Tarihi Roma Hamamı'nın Türkiye ve dünyaya tanıtılması sosyal ve ekonomik açıdan Sarıkaya adına çok önemli bir gelişme olacağını düşünüyoruz." dedi.

Termal su kaynakları bakımından çok zengin bir ilçe olduklarını belirten Belediye Başkanı Osman Erbir, "Efsaneye göre Roma kralının kızı bir gün hastalanıyor. Hastalıktan kurtulması için kral çareler arıyor ve en sonunda kızı buradan çıkan termal su sayesinde sağlığına kavuşuyor. Bunun üzerine buraya bir hamam yaptırıyor. Şuan taşların üzerinde görülen resim figürlerinden de anlaşılacağı üzere hem boğa hem de yılan figürü var. Boğa figürü gücü temsil ediyor, yılan ise günümüzde tıpta sembol olarak kullanıldığı gibi sağlığı temsil etmektedir. Yaz aylarında tatil mevsiminin başlamasıyla birlikte dışarıdan ilçemize çok sayıda insan geliyor fakat biz bunu yeterli görmüyoruz. Bu şifalı sulardan daha fazla insanların yararlanmasını istiyoruz." diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıkaya'da Bulunan 3 Bin Yıllık Tarihi Roma Hamamı Turizme Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement