Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şarkışla'dan Kısa Kısa

Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan'la, Şarkışla'da restorasyonu tamamlanan tarihi Şemsi Efendi Konağı'nın tefrişatının yapılması için ilçeye geldi.

26.02.2013 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan'la, Şarkışla'da restorasyonu tamamlanan tarihi Şemsi Efendi Konağı'nın tefrişatının yapılması için ilçeye geldi.

Kaymakam Davut Gül'ü makamında ziyaret eden Çiftçi, Şemsi Efendi Konağı'nın son hali hakkında bilgi aldı. Daha sonra konağa geçen Çiftçi ile Ayhan ve Gül, burada incelemelerde bulundu.

Çiftçi, konağın bir önce faaliyete geçirilmesi için çalışmaların hızlandırılacağı ve nasıl işletileceği konusunda da bir an önce karar verilmesi gerektiği belirtti.

Yaklaşık 7 yıl önce Şarkışla Özel İdaresi tarafından sahiplerinden satın alınan 100 yıllık tarihi Şemsi Efendi Konağı, koruma altına alınarak, restorasyon çalışmasına tabi tutulmuştu. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Sivas Kongresi'nden sonra bir gece kaldığı, bin 700 metrekare alanda kurulu tarihi konağın, iç tefrişatı ve çevre düzenlemesi çalışmalarının ardından hizmete sunulması bekleniyor.

-Orman İşletme Müdürü Kaymak, Kaymakam Gül'ü ziyaret etti-

Sivas Orman işletme Müdürü Mahmut Tülay, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül'ü makamında ziyaret ederek, ilçede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyarette konuşan Tülay, 2013 yılında toplam 2 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapacaklarını belirtti. Kışla köyünde 200 hektar, Elmalı köyünde 500 hektar alanda ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştireceklerini kaydeden Tülay, Topaç köyü merası için de ağaçlandırma çalışması yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Çalışmaları takip edebilme kapsamında kent merkezinden ilçeye geliş gidişlerin sıkıntılara neden olduğunu ifade eden Tülay, Gül'den Şarkışla'ya Orman İşletme Şefliği kurulabilmesi için alan tahsis edilmesini istedi.

Kaymakam Gül de yapılan çalışmalardan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, Tülay'a teşekkür etti. Gül, ilçede Orman İşletme Şefliği'nin kurulabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş/ Tuba Karahan

Yayıncı: Önder Felek - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement