Şehir İçi Ulaşımda 'Akıllı' Dönem Başladı - Son Dakika
Yerel

Şehir İçi Ulaşımda 'Akıllı' Dönem Başladı

Şehir İçi Ulaşımda \'Akıllı\' Dönem Başladı

Kütahya'da, şehir içi ulaşımda 6 noktaya, yolcuların durakta beklerken otobüslerin ne zaman geleceğini gösteren sistem kuruldu.

07.12.2012 23:28

Kütahya'da, şehir içi ulaşımda 6 noktaya, yolcuların durakta beklerken otobüslerin ne zaman geleceğini gösteren sistem kuruldu.

Sistem; E-Kent A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Kazakoğlu, E-Kent A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Cüneyt Erigüç, E-Kent A.Ş. Teknoloji Koordinatörü Figen Kılıç, E-Kent Kütahya Şube Müdürü Hilmi Bircan ve Aktif Bank Kütahya Şube Müdürü Tamer Çetin'in de katıldığı törende Belediye Başkanı Mustafa İça tarafından tanıtıldı. Ulaşımın yeni uygulamalarla daha rahat sağlanacağını dile getiren Başkan İça, "2009 yılından bu yana toplu taşımada Kütahya, teknolojik yeniliklere kavuşmada ve hatta Türkiye'de birçok ilkleri kentimizde yaşamaktayız. Bunlardan birkaçını söylemek gerekirse vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda avans uygulaması Türkiye'de ilk uygulamadır. Vatandaşlarımızın bu isteğini yerine getirdik. Artık vatandaşlarımız akıllı kart Kart 43 ile birçok hizmetten anında yararlanabilmektedir. Bunların çeşitlendirilmesi anlamında da bugün sayacağımız hizmetler devreye girmiştir. Hepimizin otoparklarla özellikle caddelerdeki düzen için arkadaşlarımızın ellerinde el terminalleri ile sizlere hizmet ettiğini biliyor ve görüyorsunuz. Bu uygulamayla artık peşin para olmadan da Kart 43 ile otoparklarda bir düzen sağlanabilmekte ve araç trafiği düzeninde belediyemiz yardımcı olmaktadır. Hele hele bu cezaların arttığı dönemde vatandaşlarımızın kurallara uymaları kendi menfaatlerinedir" dedi.

Yeni sistemle ilgili bilgi veren İça, "Akıllı duraklar, uydu üzerinden otobüslerin seferlerini, kaç dakika sonra geleceğini, otobüsün nerede olduğunu bildirmektedir. Aynı şekilde internet üzerinden de cep telefonlarıyla gece gündüz yararlanabileceksiniz. Bu teknolojik yenilikleri birde sosyal anlamda bir hizmet daha eklendi. Otobüslerin seferlerinin bittiği saat 23.00'ten sonra vatandaşlarımız nöbetçi eczaneleri de bu akıllı duraklardan takip edilebilecekler. Bu akıllı durakların 6 adedi şu anda bitti. Hedefimiz 11 tanedir. İnşallah diğer durakları da bitirdiğimizde hizmet daha da yaygınlaşacaktır" diye konuştu.

"Zafertepe Mahallemizde halk otobüslerimizin bulunduğu toplanma istasyonunda, basın mensuplarının da katıldığı bir programla araç içi kameralarını takmıştık" diye devam eden Başkan İça, "Vatandaş ve şoför arasındaki ve her iki taraf için medeni ilişkiler içerisinde hareketlerin düzenlenmesi anlamında bu kameraları koyduk. Bugün artık 291 tane aracımızın tamamında kamera bulunmaktadır. Dolayısıyla bu kamera sistemi uygulanmaktadır. Araç içi bilgilendirme ekranları gelen durağın ismini söylemektedir. Görme engelli vatandaşlarımızın ineceği durağı rahatlıkla ulaşabilmesi için çok önemlidir. Troleybüs ve körüklü araçlardan en az iki tanesinin hizmete gireceğini söylemiştik. Kooperatifimiz bu hizmeti yerine getirecektir. İleride elektrikli troleybüs kurulduğunda akıllı kartlar yine vatandaşımızın hizmetinde olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yakında bisikletle ulaşım projesinin de hayata geçirileceğini kaydeden Başkan İça, "Bisiklet projemiz ile akıllı kartları birleştirmeye çalışıyoruz. İnşallah gelecekte Kütahya çağdaş bir kent olarak hizmet verecektir. 2015 yılı Avrupa'nın en Yeşil Marka Kentlerine aday olduk. 8 kent arasına girdik. İnşallah bu çağdaş hizmetlerle de buna layık olacağız. Esnafımıza ve halkımıza hayırlı olsun diliyorum" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehir İçi Ulaşımda 'Akıllı' Dönem Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement