Şehitlikte "Evlatlarıyla Buluştular" - Son Dakika
Yerel

Şehitlikte "Evlatlarıyla Buluştular"

Şehitlikte "Evlatlarıyla Buluştular"

Mersin'de şehit anneleri, Anneler Günü dolayısıyla oğullarının mezarını ziyaret etti.

11.05.2014 16:56

Şehit anneleri, Anneler Günü dolayısıyla ziyaret ettikleri oğullarının mezarında dua okudu.

Mersin Şehitliği'ne gelen anneler, Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti, kabirler çiçek bıraktı. Zaman zaman duygulanan anneler, birbirini teskin etmeye çalıştı. Mezarlıkta şehitler için mevlit de okutuldu.

Şehit annesi Saadet Güngör, AA muhabirine, oğlu Metin'in, askerliğinin bitmesine 26 gün kala Cudi Dağı'nda mayına basarak şehit olduğunu söyledi.

Oğlunun kabrini her hafta ziyaret ettiğini vurgulayan Güngör, acı olaydan 3 ay sonra, bir oğlunun daha vefat ettiğini anlattı.

Sultan Vural da oğlu Özsan'ın 6 Ağustos 2006'da, Gümüşhane'nin Şiran ilçesi kırsalında şehit edildiğini, 2003'te kalp rahatsızlığı sonucu eşini kaydettiğini belirtti.

Şehit oğlu için "öldü" ifadesi kullanmadığını ifade eden Vural, şunları söyledi:

"Sekizinci senemiz dolacak. Değişen hiçbir şey yok. Aynı ilk gün ki gibi. Kabri başına yalnız geldiğimde uzun duruyorum, sohbet ediyorum, ağlıyorum. Ağabeyi ile geldiğimde pek yapamıyorum. O da çok üzülüyor çünkü başka kardeşi yok. Onun için şiirler yazıyorum. Başbakan, kadın kolları seçiminde, Anneler Günü ile ilgili yazdığım bir şiiri okumuştu. Sağolsun, güzel bir konuşmaydı. Hem onurlandım, gururlandım hem de çok duygulandım. İçtiğim bir bardak çayda bile oğlumun anısı var."

Öte yandan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Suphi Öner Öğretmen Evin'de düzenlenen  "Mersin Valiliği Annelerle Buluşuyor" etkinliğinde, annelerle biraraya geldi.

Gazi ve Şehit Asker Ailelerine Yardım Derneği Başkanı Suna Ünlüselek de etkinliğe katıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehitlikte 'Evlatlarıyla Buluştular' - Son Dakika


Advertisement