Selçuk'ta Cumhuriyet Koşusu Beklenen İlgiyi Görmedi - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta Cumhuriyet Koşusu Beklenen İlgiyi Görmedi

Selçuk\'ta Cumhuriyet Koşusu Beklenen İlgiyi Görmedi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşusu'na katılım az aldu.

17.10.2012 16:10

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşusu'na katılım az aldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cumhuriyet Koşusu'nun yapılmasına ilişkin resmi yazıyı okullara son iki günde göndermesinin, organizasyonda aksaklıklara neden olduğu öne sürüldü. Öğrencilerin su ihtiyaçlarını ise beden eğitimi öğretmenleri ve bazı öğrenciler kendi imkanlarıyla karşıladı. Bu yılki koşularda Fatma Günay Ortaokulu, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ile Selçuk Lisesi başarı gösterdi.

Selçuk ilçesinde her yıl okullar arasında düzenlenen Cumhuriyet Koşusu zor şartlar altında tamamlandı. Koşunun başlama noktası olan Cumhuriyet Mahallesi Barış Caddesi güzergahındaki Taşocağı tren yolu hemzemin geçidine yürüyerek giden sporcular, oldukça zor bir koşu gerçekleştirdiler. Güzergahın koşu için uygun olmaması dikkati çekerken, öğrenciler zaman zaman düşme tehlikesi de yaşadılar. Koşu süresince beden eğitimi öğretmenleri dışında ilçeden hiçbir yetkilinin bulunmadığı gözlemlenirken, bu durum vatandaşlardan da eleştiri aldı. Önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmasına rağmen ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bulunmayışını eleştiren öğrenci velileri, "Bizim çocuklarımız Cumhuriyet Koşusu için sabahın erken saatlerinde kalkıp hazırlandılar ve koşunun başlama noktasına yürüyerek gittiler. Koşu güzergahı ilçe merkezinden geçilerek belirlendiği için birçok sporcu zaman zaman düşme tehlikesi yaşadı. Koşunun bitiş noktasında ise hiçbir yetkilinin burada bulunmayışını gördüğümüzde büyük üzüntü duyduk" şeklinde sitemlerini dile getirdiler.

Yaklaşık 200 sporcunun katıldığı ve üç kategoride gerçekleşen Cumhuriyet koşusunda ilk 6'ya giren öğrencilere madalya ve kupa verileceği bildirildi. Buna göre dereceye giren öğrencilerin ve okullarının isimleri şöyle.

Küçük Kızlar kategorisinde; Sekizeylül ilk ve Ortaokulu'ndan Pelin Öztürk birinci, Fatma Günay Ortaokulu'ndan Fatma Akgünoğlu ikinci, aynı okuldan Gaye Çalışkan üçüncü, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'ndan Zeynep Taşkıran dördüncü, Fatma Günay Ortaokulu'ndan Cemile Duran beşinci, aynı okuldan Sude Kılınç altıncı oldu.

Küçük Erkeklerde; 19 Mayıs İlk ve Ortaokulu'ndan Hamir Doğan birinci, Sekizeylül İlk ve Ortaokulu'ndan Murat Ecer ikinci, Fatma Günay Ortaokulu'ndan Oğuzhan Dindar üçüncü, Gazi Mustafa Kemal ortaokulundan barış Şirin dördüncü, 19 mayıs İlk ve Ortaokulu'ndan Ali Gül beşinci ve Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'ndan Bora Ariş altıncı oldu.

Yıldız Kızlar Kategorisinde; Atatürk ilkokulu'ndan Zeynep Yanöter birinci, Sekizeylül İlk ve Ortaokulu'ndan Merve İşler ikinci, Fatma Günay ortaokulu'ndan Gülcan genç üçüncü, Sekizeylül İlk ve Ortaokulu'ndan Bedriye Öğürce dördüncü, gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'ndan Sinem Çiftçi beşinci ve aynı okuldan Aslışah Coşkun altıncı oldu.

Yıldız Erkeklerde; İsabey İlk ve Ortaokulu'ndan Ali Gazi birinci, 19 Mayıs İlk ve Ortaokulu'ndan Mustafa Selek ikinci, aynı okuldan Ramazan selek üçüncü, Sekizeylül İlk ve Ortaokulu'ndan Muharrem Bektaş dördüncü, 19 Mayıs İlk ve Ortaokulu'ndan Ali Osman Durdu beşinci ve İsabey İlk ve Ortaokulu'ndan Doğukan Adıbelli altıncı oldu.

Genç Kızlar Kategorisinde; Selçuk Lisesi'nden Hevin Dip birinci, METEM'den Raziye Pınarbaşı ikinci, aynı okuldan Hayriye Başdemir üçüncü,

Selçuk Lisesi'nden Leyla Koş dördüncü, METEM'den Zeynep Ancar beşinci ve Selçuk İMKB Anadolu Lisesi'nden Kader Yıldırım altıncı oldu.

Genç Erkeklerde ise; Selçuk Lisesi'nden Fırat Abak birinci, aynı okuldan Eyüp Ayhan ikinci, Resul Koç üçüncü, METEM'den Cem Adsız dördüncü, aynı okuldan Burak Irsık beşinci ve Anadolu Lisesi'nden Kubilay Akçil altıncı oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta Cumhuriyet Koşusu Beklenen İlgiyi Görmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement