Selçuklu Belediyesi'nden Anneler Gününe Özel Program - Son Dakika
Yerel

Selçuklu Belediyesi'nden Anneler Gününe Özel Program

Selçuklu Belediyesi\'nden Anneler Gününe Özel Program

Türk yemek ve mutfak kültürü üzerine geniş araştırmalar yapan ve bu çalışmalarını kitaplaştıran Nevin Halıcı, Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından anneler gününe özel düzenlenen programda hanımlarla bir araya gelecek.

08.05.2014 13:50

Türk yemek ve mutfak kültürü üzerine geniş araştırmalar yapan ve bu çalışmalarını kitaplaştıran Nevin Halıcı, Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından anneler gününe özel düzenlenen programda hanımlarla bir araya gelecek.

Selçuklu Belediyesi anneler gününe özel bir program düzenliyor. Türk yemek kültürü üzerine geniş araştırmaları bulunan Nevin Halıcı, Selçuklu Belediyesi Gazalya Hatun Mahalle Konağı'nda düzenlenecek söyleşi ve imza günü etkinliğinde hanımlarla buluşacak. Anneler gününü etkinliği kapsamında düzenlenen program 11 Mayıs 2014 Pazar Günü saat 14.00'de gerçekleşecek. Programda hanımlara Selçuklu, Osmanlı ve günümüz mutfak kültürüne ait bilgiler verecek olan Halıcı, Konya mutfağına özgü, unutulmaya yüz tutmuş yemekleri ve mutfak kültürünü anlatacak. Programın sonunda Nevin Halıcı Selçuklu Belediyesi tarafından katılımcılara dağıtılacak olan "Konya Mutfağı" isimli kitabını imzalayacak.

Selçuklu Belediye tarafından yapılan açıklamada, anneler gününe özel düzenlenen "Nevin Halıcı ile Konya Mutfağı" söyleşi ve imza gününe tüm annelerimizi bekliyoruz. Ayrıca programa katılan tüm hanımlara Nevin Halıcı'ya ait "Konya Mutfağı" kitabı hediye edilecek" denildi.

NEVİN HALICI KİMDİR?

Türk mutfak kültürü ve yemekleri araştırmacısı Halıcı,1941'de Konya'da doğdu. 1975'de Kızılcahamam'da yemek öğretmeni olarak çalışmaya başlayan Halıcı daha sonra çeşitli okullarda görev yaptı. Birçok başarı ve ödüle sahip olan Halıcı, Türk Mutfağı ile ilgili sergiler hazırladığı gibi şef olarak da çeşitli gösterilerde bulundu ve kongre ve seminerlerde menüler hazırladı. Halıcı'nın yemek kültürü üzerine birçok eseri bulunmaktadır. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuklu Belediyesi'nden Anneler Gününe Özel Program - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement