Selçuklu Mimarisinde Yardım Merkezi - Son Dakika
Yerel

Selçuklu Mimarisinde Yardım Merkezi

Selçuklu Mimarisinde Yardım Merkezi

Kepez Belediyesi, patates ve soğan halindeki dükkânlarda hizmet veren sosyal yardım merkezi için Selçuklu mimarisinde yeni bir bina inşa ediyor.

28.09.2015 11:29

Kepez Belediyesi, patates ve soğan halindeki dükkanlarda hizmet veren sosyal yardım merkezi için Selçuklu mimarisinde yeni bir bina inşa ediyor.

Kepez Belediyesi, sosyal dayanışma ve yardımlaşma projesi olan Kullanılmış Eşyaların Dönüşümünü Aktifleştirme Projesi (KEDAP) ile gıda, yakacak, beyaz eşya ve mobilya gibi ihtiyaçlar, muhtaç kimselere ulaştırılıyor. KEDAP'ın, yardım mağazası ise Güneş Mahallesi'ndeki patates ve soğan halinde bulunuyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ihtiyaç sahiplerinin sosyal yardım hizmetini daha modern bir binada alabilmesi için yeni bir tesisin yapımını yatırım programına aldı.

PROJESİ TAMAM

Plan ve Proje Müdürlüğü, modern mimari ve Anadolu Selçuklu mimarisinde yeni bir sosyal yardımlaşma merkezi tasarladı. İhale hazırlık süreci devam eden sosyal yardım merkezi, Düdenbaşı Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'nde belediye sosyal tesis alanına inşa edilecek.

Mimarisiyle dikkat çeken tesisin dış cephesinde Anadolu Selçukluları'nda çok yaygın olan çini süslemesi kullanılıyor. Sosyal yardım merkezi, bodrum, zemin artı 2 kat olarak planlandı. Tesisin bodrumunda mobilya, gıda ve tekstil mağazaları, zeminde ve 1. katta mağaza, idari ofisler, 2. katta ise çok amaçlı salon yer alacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuklu Mimarisinde Yardım Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement