Selendi'de Adliyenin Kapatılmasına Tepki - Son Dakika
Yerel

Selendi'de Adliyenin Kapatılmasına Tepki

Selendi\'de Adliyenin Kapatılmasına Tepki

Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş başkanlığında toplanan siyasi parti temsilcileri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Selendi Adliyesi'nin kapatılmasına ortak bir basın açıklaması yaparak tepki...

15.06.2012 16:28

Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş başkanlığında toplanan siyasi parti temsilcileri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Selendi Adliyesi'nin kapatılmasına ortak bir basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

İlçe Belediye Başkanı Nurullah Savaş başkanlığında Kültür Salonu'nda bir araya gelen AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Akcan, CHP İlçe Başkanı Mehmet Cımık, MHP İlçe Başkanı Yasin Topcan, DP İlçe Başkanı Ferudun Akın, DSP İlçe Başkanı Şeref Utangan, İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Ünver, Orhan Tutar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, tüm merkez ve köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş, Selendi Adliyesi'nin Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından kapatılması kararına sert tepki gösterdi. Toplantıda siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar adliyenin kapatılması durumunun değişmemesi halinde görevlerinden istifa edeceklerini iddia ederek, tabelalarını indireceklerini dile getirdi.

Burada yapılan toplantının ardından topluca Hükümet Konağı'nın önüne giden katılımcılar adına İlçe Belediye Başkanı Nurullah Savaş bir basın açıklaması yaptı. İlçenin kurumlarının birer birer gittiğini belirten Savaş, şöyle konuştu:

"Bu güne kadar birşey demedik ancak adliyenin gitmesi bizi şok etti. İlçemiz Manisa'ya 160 kilometre olup merkez nüfusu son verilere göre 6 bin 609. 46 köyü ile birlikte toplam nüfusu 22 bin 648. Coğrafi olarak dağlık ve dağınık bir yerleşim yerine sahibiz. Ulaşımı diğer ilçelere göre zordur. 1954 yılında ilçe olan ve kurulduğu günden bugüne kadar ilçemiz açıkta kalmıştır."

Savaş, adliyenin 2011 yılı kayıtlarına göre bin 623 adet dava dosyası, 800 adet icra dosyası, 636 savcılık hazırlık dosyası bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu kadar dosya olan bir yer kapatılıp vatandaşlarımız en yakın ilçemiz halkı 76 kilometre uzaklıktaki Kula ilçesine gidecek. Biz buna şiddetle karşıyız. Adliyemizi geri istiyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selendi'de Adliyenin Kapatılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement