Sendikalardan Basın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sendikalardan Basın Açıklaması

Sendikalardan Basın Açıklaması

Van'daki bazı sendikalar tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

21.09.2012 20:43

Van'daki bazı sendikalar tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

İşçilerin de katıldığı basın açıklamasında ilk olarak konuşan Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Van Şube Başkanı Naif Balandı, sendika tarafından açılan davaları kazandıkları halde bürokrasi engeline takıldıklarını söyledi.

Yol-İş Sendikası 1.No'lu Şube Başkanı Mevlüt Sağlam ise, yeni yasa ile büyükşehir belediyelerinin il sınırlarının kısaltılmak istendiğini, böylelikle yıllardır Karayollarında çalışan taşeron işçilerin işten çıkarılmasının söz konusu olduğunu söyledi. Aylardır yasanın değişmesi için çaba sarf ettiklerini ifade eden Sağlam, "Bizler, onlardan daha çok ülkemizi seviyoruz" dedi.

Bölgenin kan gölüne dönüştüğünü iddia eden Sağlam, "İnsanlar ölüyor, insanlar acı çekiyor. Fakat herkes oy peşinde. Ama vatandaş artık eski vatandaş değil. Artık bunları görüyor. Vatandaşlar bunların hesabını soracak" şeklinde konuştu.

Yol-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Mehmet Salih Çalımlı da, açıklamasında, yasanın yürürlüğe girmesiyle yalnızca aracı şirketler vasıtasıyla çalıştırılan davacı işçilerin mağdur olmayacağını belirterek, "Bütün işler hizmet alımı suretiyle görürüleceği için, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yıllardır kadrolu olarak çalışan işçilerin 'ihtiyaç fazlası' haline gelmesine ve nihayet işlerini kaybetmelerine yol açacaktır. Bunun yanında Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sahip olduğu yaklaşık 500 trilyon değerindeki 11 bin 555 adet iş makinesi de atıl hale gelecektir. Görüldüğü üzere Karayolları Genel Müdürlüğü'nce izlenen yöntem, hiçbir sorunu çözmeyeceği gibi telafisi mümkün olmayan yeni sorunlar getirecektir" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sendikalardan Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement