Sibernetik Araştırma Laboratuvarı Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Sibernetik Araştırma Laboratuvarı Kuruldu

Sibernetik Araştırma Laboratuvarı Kuruldu

Siirt Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan El-Cezeri Sibernetik Araştırma Laboratuvarı'nın açılışı yapıldı.

20.06.2014 13:27

Siirt Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan El-Cezeri Sibernetik Araştırma Laboratuvarı'nın açılışı yapıldı.

Adını robotik ve sibernetik biliminin kurucusu olarak kabul edilen İsmail Ebul İz Bin Rezzaz El Cezeri'den alan laboratuvarın açılışına Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Galip Bakır, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şahin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Cemalettin Erdemci'nin yanı sıra birçok akademik ve idari personel katıldı. El-Cezeri Sibernetik Araştırma Laboratuvarı'nın Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Musa Ataş ve ekibi katılımcılara laboratuvarda yürüttükleri; Cezeri İnteraktif Zemin (CİZ), Siirt Fıstığında Aflatoksin Tespiti, Fıstık Sınıflandırıcı, 3B Yazıcı, Cezeri Campus Car (CCC), NAO Robot, İnsansız Hava Aracı, Sanal Gerçeklik, Plotter (Çizici) ve Robot Kolu projeleri hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Rektör Prof. Dr. Murat Erman, düzenlenen açılışta yaptığı konuşmada, bilimin ışığında evrensel bir kurum olma misyonunun benimsendiği üniversitelerinde, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden, yeniliğe açık bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerinden bahsetti. Erman, "Siirt Üniversitesi özellikle son 2 yılda fiziki gelişmenin yanı sıra benimsediği misyon doğrultusunda teknolojik ve bilimsel gelişmelere de hız vermesi gerçekten de çok memnun edici bir durum, çünkü fiziki şartlar ne kadar iyi olursa olsun bilimsel ve teknolojik bir gelişme olmaması durumunda hiç bir değeri olmaz. Bilimsel yayın ve projeler konusunda başta ben olmak üzere tüm akademisyenlerimize büyük bir görev düşmekte bu konuda çok çalışıp çokça üretmemiz gerekir. Yapılacak bilimsel yayın ve çalışmalara üniversite yönetimi olarak her zaman destek vereceğimizi ve sonuna kadar destekleyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Son olarak El-Cezeri Sibernetik Araştırma Laboratuvarı'nda görev alan Yrd. Doç. Dr. Musa Ataş'a ve ekibine yapmış oldukları bu güzel çalışmalardan dolayı herkesin huzurunda teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim" dedi.

Düzenlenen tören laboratuvarın gezilmesiyle sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sibernetik Araştırma Laboratuvarı Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement