Siirt'te 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Siirt'te 1 Mayıs Kutlamaları

Siirt\'te 1 Mayıs Kutlamaları

Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu (KESK) ve Türkiye İşçi Sendikası (TÜRK İŞ) Siirt şubesi öncülüğünde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

01.05.2014 15:21

Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu (KESK) ve Türkiye İşçi Sendikası (TÜRK İŞ) Siirt şubesi öncülüğünde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Bahçelievler Mahallesi Siirt Üniversitesi karşısında bulunan boş alanda toplanan sendikalara bağlı üyeler, burada davul zurna eşliğinde halay çekti. Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Siirt Belediyesi eski Başkanı Selim Sadak'ın da katıldığı etkinlikte, KESK ve Türk İŞ'e bağlı sendika üyelerinin de bulunduğu grup, daha sonra Siirt Belediyesi itfaiye meydanına kadar yürüdü. Belediye Başkanı Bakırhan, alanda kurulan platforma çıkarak, etkinliği tertipleyen sendikaların şube başkanlarına karanfil dağıttı. Daha sonra tertip komitesi adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen Siirt Şube Başkanı Serdar Batur, Emek ve Dayanışma Bayramı olan 1 Mayıs'ı kol kola, omuz omuza türkülerle kutlamaya geldiklerini söyledi. Batur, "Bugün, 1977, 1989 ve 1996'da yitirdiğimiz emekçileri anmaya geldik. Tüm mağdurlarla, yoksullarla, işsizlerle, kamu emekçileriyle, sanatçı ve basın emekçileriyle omuz omuza vermeye geldik. Taleplerimizle, türkülerimizle, renklerimizle bir araya geldik. Bizler insanca, onurlu yaşamak istiyoruz. Bu yüzden taşeron çalıştırmayla, özel istihdam bürolarıyla, esnek çalıştırılmayla köle olmaya direniyoruz. Bu yüzden, birer ve gerçek toplu sözleşme ile örgütleme ve siyaset yapma hakkımızın engellenmesine karşı çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

Toplanan kalabalık grup, çeşitli pankartlar açarak, slogan attı. Siirt Barosu Başkanı M. Cemal Acar ve baroya bağlı bir grup avukatta etkinlikte hazır bulunarak 'Yaşasın 1 Mayıs' pankartı açıktı. Etkinlik, toplanan grubunun yerel Kürt ses sanatçılarının seslendirdiği parçalar eşliğinde halay çekmesiyle sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement