Silifke'de Sbs Türkiye Birincilerine Altın Yağdı - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Sbs Türkiye Birincilerine Altın Yağdı

Silifke\'de Sbs Türkiye Birincilerine Altın Yağdı

Silifke'de SBS'de 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini paylaşan İmamlı İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi İlker Bakla ve Cengiz Topel İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi Gizem Arslan'a altın yağdı.

24.07.2012 10:54

Silifke'de SBS'de 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini paylaşan İmamlı İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi İlker Bakla ve Cengiz Topel İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi Gizem Arslan'a altın yağdı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, SBS'de 500 Tam puan alarak Türkiye birincisi olan İlker Bakla ve Gizem Arslan için Öğretmen evinde bir tören düzenledi. Törene İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Akdere Belediye Başkanı Şahin Akış, Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, öğrenci İlker Bakla, Gizem Arslan, aileleri ve okul müdürleri katıldı.

Düzenlenen törende İlçe genelindeki okulların başarı puanlarını açıklayan Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, yaptığı konuşmasında, "Bugün burada Seviye Belirleme sınavında 500 tam puan alan İmamlı İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi İlker Bakla ve Cengiz Topel İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi Gizem Arslan'ı başarılarından dolayı tebrik etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bildiğimiz gibi eğitim uzun soluklu bir süreçtir. Başarılı olmak, başarı kazanmak tesadüflerle ve şansla olacak bir durum değildir. Mutlaka sistemli kontrollü bir çalışma sonucunda başarı olacaktır. Bu iki öğrencimiz Velilerin, okul müdürü ve öğretmenlerimizin nezaretinde sistemli ve kontrollü çalışarak bu başarıyı elde etmişler bizleri gururlandırmışlardır. İnanıyorum ki bundan sonra da gidecekleri eğitim kurumlarında da aynı başarıyı göstererek bizleri gururlandıracaklardır. Tabi ki burada ilçe Kaymakamımız Sayın Fatih Damatlar beyefendinin geldiği günden beri Silifke'nin eğitim seviyesini arttırmak için yapmış olduğu çalışmalar, Belediye Başkanımız Sayın Bayram Ali Öngel'in eğitime verdiği destek, diğer belde belediye başkanlarının eğitim yardımları, Silifke de hizmet veren dershaneler ve hayırsever vatandaşların destekleri basınımızın bu başarıları destekleyici haberleri yadsınamaz. Okullarımızın teknolojik imkanlarla donatılması için gösterilen gayret, sınıfların köy okulları dahil interaktif (akıllı) tahtalarla donatılması ve öğretmenlerimizin bu araçları sınıf ortamında kullanmaları için çaba sarf etmesi bu başarının oluşmasının en büyük etkenidir. Bu çaba inanıyorum ki Bakanlığımızın Fatih projesinde kullanılacak olan etkileşimli tahtanın altyapısını oluşturacaktır" dedi.

"Bu gün mutluluk ve gurur tablosunu hep birlikte yaşıyoruz" diyerek öğrencileri birer altınla ödüllendiren Kaymakam Fatih Damatlar, "Bu başarı Silifke'nin başarısıdır. Onca İl ve ilçenin arasında Silifke iki tane Türkiye birincisi çıkarmıştır. Geçtiğimiz yıl SBS de 320 hedefini tutturamamıştık ama bu sene hedefimizi geçtik. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz İlçemizin başarı ve başarısızlık tablosunu mutlaka incelemeleri gerekiyor. Buradan ders çıkartılmalı. Hiç kimsenin başarı çıtamızı geriye götürmesine izin vermeyeceğim. Bu başarı giderek daha da artmalıdır. Silifke'de göreve geldiğim günden buyana eğitimde fırsat eşitliği için uğraş verdim. Köy okullarımıza Silifkeli hayırseverler ve Belediye başkanlarımızın desteği ile akıllı tahtalar aldık. Bunun sonucunu da bu gün görmeye başladık. 28 Okulumuz puanını yükseltirken 10 okulumuz puanını düşürdü. Puanını düşüren okullarımızın biran önce kendilerini düzeltmesi gerekiyor" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de Sbs Türkiye Birincilerine Altın Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement