Silopi'de Buğday Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Silopi'de Buğday Hasadı Başladı

Silopi\'de Buğday Hasadı Başladı

Şırnak’ın Silopi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Osmanoğlu, biçerdöverle buğday hasadı sezonunun başladığını açıkladı.

14.06.2015 15:35

Şırnak'ın Silopi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Osmanoğlu, biçerdöverle buğday hasadı sezonunun başladığını açıkladı.

Silopi'ye bağlı Birlik köyüne giderek biçerdöverle yapılan hasadı yerinde kontrol eden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Osmanoğu ve Ziraat Mühendisi Şehmuz Tekin, burada biçerdöver makinesinde inceleme yaptı. Verimli bir hasat sezonu geçirebilmek için çiftçilerle birlikte çalışmalara başladıklarını ifade eden Osmanoğlu, 'dane' kaybını en aza indirebilmek için başta biçerdöver operatörleri olmak üzere herkesin üzerine düşen görevler olduğunu söyledi. İlçede 25 bin hektar hububat ekimi yapılmakta olduğunu kaydeden Osmanoğlu, bunun da yaklaşık 20 bin hektarının biçerdöverle hasat edildiğini dile getirerek, "Bunun için de operatör belgesi olmayan hasat yapmamalı, olgunlaşmamış ürünler hasat edilmemelidir. Rutubetin çok olduğu günlerde hasat yapılmamalı, yağış olduğunda hububatın tam kuruması beklenmelidir. Sabah erken ya da akşam saatlerinde rutubet çok daha fazla olacağından hasat yapılmamalı, bir tarladan diğerine geçerken mutlaka biçerdöver ayarları kontrol edilmeli, elekler sık sık temizlenmelidir" dedi.

Ziraat Mühendisi Şehmuz Tekin de yaptıkları denetimlerin amacının milli ekonomiye olan zararı önlemek olduğunu söyledi. Tekin, "Biçerdöverin ayarlarının düzgün olması lazım. Sürekli kontrol ediyoruz. Biçilmeyen her başağı dane kaybı olarak hesaplıyoruz. Bu dane kayıplarını ülke genelinde hesapladığımız zaman yılda 56 bin traktöre denk geliyor" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silopi'de Buğday Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement