Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, Türk Eğitim-Sen, Alperen Ocakları ve Sorgun Ülkü Ocakları tarafından Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik uygulamalar kınandı.

03.07.2015 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, Türk Eğitim-Sen, Alperen Ocakları ve Sorgun Ülkü Ocakları tarafından Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik uygulamalar kınandı.

Cuma namazı sonrasında Salih Paşa Camisi önünde toplanan grup, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde hayatını kaybeden Türkler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazı sonrası Cumhuriyet Caddesi'nde başlayan yürüyüş, tekbir ve dualarla Yeni Belediye Meydanına kadar sürdü.

Sorgun Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Uğurluoğlu, burada grup adına yaptığı açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisindeki ata yurdunda Müslüman Uygur Türklerinin maruz kaldığı insanlık dışı saldırı ve hunharca yapılan katliamların dünya Türklüğünü yine derin bir hüzün ve endişeye sevk etiğini söyledi.

Çin'in uyguladığı vahşet görüntülerine her gün bir yenisinin eklendiğini ifade eden Uğurluoğlu, şöyle devam etti:

"Kızıl Çin'in uyguladığı vahşet görüntülerine her gün bir yenisi eklenmektedir. Çinliler adeta sokaklarda Uygur Türkü avına çıkmış, sırf oruç tuttukları için onlarca Uygur Türk'ünü katletmiş, kadın-çocuk demeden yüzlercesine işkence etmişlerdir. İnsanlık dışı yapılan bu katliam boyutundaki olay 1949 yılından beri Kızıl Çin'in Uygur Türklerine karşı bölgede uygulamış olduğu asimile planının bir parçasıdır. Yıllardır orada huzur ve özgürlük içinde yaşamayı arzu eden Türklere bu politikayla meşhur Çin işkenceleri birer birer uygulanmış ve o bölgeden arındırılmaya çalışılmıştır. Yani Kızıl Çin bunu yıllardır hep yapmaktadır."

Uğurluoğlu, mitinge katılanlardan Çin mallarını boykot etmelerini de isteyerek, bu ülkeye giden her kuruşun, kurşun olarak Türklere geri döndüğünü savundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement