Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki Uygulamalara Tepkiler Sürüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki Uygulamalara Tepkiler Sürüyor

03.07.2015 16:15  Güncelleme: 16:19

Havzalı Gönüllüler Platformu üyeleri, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki Müslümanlara yönelik uygulamalara tepki göstererek, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Havzalı Gönüllüler Platformu üyeleri, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamalara tepki göstererek, yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kevser Cami önünde toplanan platform üyeleri adına açıklamada bulunan Hakan Arslan, "Doğu Türkistan"ın dünyada emsali görülmemiş şekilde sömürüldüğünü savundu.

Müslüman Uygur Türkleri'nin yaşam mücadelesi verdiğini belirten Arslan, "Özellikle ramazan ayında Müslüman Uygur Türklerinin tüm değerleri hedef alınmakta, sözde demokrasi havarileri özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadırlar. İçerisinde bulunduğumuz bu ramazan ayında da tablo değişmemiş ve aynı senaryo bir kez daha uygulamaya konulmuştur" dedi.

Basın açıklamasının ardından yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve dua edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki Uygulamalara Tepkiler Sürüyor - Son Dakika


Advertisement