Sinop'ta "Ezanı Güzel Okuma Kursu" Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta "Ezanı Güzel Okuma Kursu" Sona Erdi

Sinop İl Müftülüğü tarafından din görevlileri arasında düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Kursu" sona erdi.

16.02.2015 12:55

Sinop İl Müftülüğü tarafından din görevlileri arasında düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Kursu" sona erdi.

Lala Köyü Frenk Mahallesi Kuran kursunda düzenlenen ve 100 saat süren, Samsun Belediye önü Cami İmam Hatibi ve aynı zamanda formatör öğretici olan Mustafa Akarslan' ın görevlendirildiği kursta kursiyerlerin, Saba, Uşşak, Rast, Segah ve Hicaz makamlarında ezan okumayı öğrendiği belirtildi.

Alaaddin Camisi'nde 17 kursiyer için belge töreni düzenlendi. Belge Törenine Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan'ın yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Ramazan Dolu, din görevlileri ve kalabalık cemaat topluluğu katıldı.

Taypaklı Köyü Cami İmam - Hatibi Atakan Aydın'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, kursiyerler tarafından değişik makamlarda okunan ilahi ve kasidelerle devam etti. Kardeş olan İmam - Hatipler Mustafa Cabbar ve Adnan Cabbar makamına uygun olarak ezan okudu.

İl Müftüsü Erkan, "İslam dininin en önemli sembollerinden biri olan Ezan-ı Muhammedi'nin kulağa hoş gelecek bir şekilde okunmasını sağlamak, görevlilerimizin bu konudaki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlediğimiz kursumuzun nihayet sonuna geldik. Görüyorum ki arkadaşlarımız bayağı bir mesafe almış durumdalar. Rehber öğreticimiz Mustafa Akarslan hocama özverisinden dolayı teşekkür ediyorum. Belge törenimizde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli cemaatimize sevgi ve muhabbetlerimi sunuyor, arkadaşlarımızın başarılı çalışmalarının devamını yüce Rabbimden niyaz ediyorum" dedi.

Yalı Köyü Kahyaoğlu Mahallesi Cami İmam Hatibi Turgut Akyazı'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından kursiyerlere belgeleri dağıtıldı, Diyanet-Sen Sinop İl Başkanlığı tarafından kursiyerler ve katılımcılar onuruna Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde yemek verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop'ta 'Ezanı Güzel Okuma Kursu' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement