Türk Kızılayı Batı Karadeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi, Sinop'ta meydana gelen su baskınlarının ardından bölgeye, yardım malzemesi ve afet ekibi gönderdi.
Türk Kızılayı Batı Karadeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, AA muhabirine, sabah erken saatlerde afet haberi aldıklarını ve saat 6.30'da Bölge Müdürlüğü'nden 1 Afet Haberleşme Aracı, 1 ikram aracı, tır ve 6 personel ile olay yerine hareket ettiklerini belirtti.
Bölgeye çıkan ekiplerin selin hasar verdiği Dikmen ve Durağan ilçeleri ile Akbel köyüne ulaştıklarını ifade eden Yılmaz, "Afet bölgesine gönderdiğimiz tırda, 50 adet çadır, 48 adet soba, 250 adet uyku tulumu, 250 adet battaniye, 174 adet sünger rulo yatak, 72 adet aile mutfak seti bulunuyor. Ayrıca bölgeye ulaşan ikram aracımızda da hazır çorba, kumanya seti ve kek, sallama çay, su, nescafe, küp şeker ve çay paketleri yer alıyor."
Muhabir: Ömer Ürer
Yayıncı: Murat Paksoy - DÜZCE
Son Dakika › Yerel › Sinop'taki Su ve Sel Baskını - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.