Sinop Umke Bölge Kampı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Sinop Umke Bölge Kampı Düzenlendi

Sinop Sağlık Müdürlüğü tarafından Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bölge kampı düzenlendi.

29.04.2014 14:44

Sinop Sağlık Müdürlüğü tarafından Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bölge kampı düzenlendi.

Erfelek ilçesi Tatlıca Şelaleleri mevkisinde Sinop UMKE koordinatörlüğünde 4 gün süren bölge kampına Sinop'tan 15, Samsun'dan 12, Ordu'dan 11 ve Amasya'dan 8 kişi olmak üzere  toplam 46 UMKE ekibi katıldı.

İl Sağlık Müdürü Tolga Baş, Erfelek'te kurulan bölge kampını ziyaretinde katılımcılarla sohbet etti, daha sonra ekiplerin sorun ve ihtiyaçlarını dinleyerek bölgede yapılan eğitim ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Baş, illerinde yapılan kampla ilgili şunları dile getirdi:

"Erfelek ilçesi Tatlıca Şelaleleri mevkisinde kurulan çadırlarda 4 gün boyunca konaklayan ve amacı bölge illerinin kaynaşması ve birlikte çalışmasını esas alan bölge toplantımız amacına ulaştı. Bu doğrultuda 24 saat esas alınarak gece ve gündüz her türlü acil durumlara, sel, afet gibi göçük altında kalanları kurtarma, müdahale edilmesi, ekip yönetimi, hasta ve yaralı sabitlenmesi, taşıma teknikleri, tiraj eğitimi, telsiz ile haberleşme, dağcılık ve sarp arazide mahsur kalan kazazedelerin kurtarılması ve tahliyesi konularında da eğitimler verildi. Bu tür kampların  yapılmasının bölgede birlik, beraberliğin sağlanması, eğitimcilerin kaynaşması, ekip ruhunun gelişmesi  ve özellikle bu tür kampların düzenlenmesi ülkemizde gerçekleşecek olası afet durumlarında ekiplerin daha hazırlıklı olması açısından çok önemli." - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop Umke Bölge Kampı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement