Siverek'te Şehadet Gecesi Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Siverek'te Şehadet Gecesi Coşkusu

Siverek\'te Şehadet Gecesi Coşkusu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Şehadet ayı olarak kabul edilen Şubat ayı münasebetiyle ‘Şehadet Gecesi’ adlı programında İslam mücahidi Hubeyb bin Adiyy'in şehit edilmesi sahnelendi.

28.02.2014 10:20

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Şehadet ayı olarak kabul edilen Şubat ayı münasebetiyle 'Şehadet Gecesi' adlı programında İslam mücahidi Hubeyb bin Adiyy'in şehit edilmesi sahnelendi.

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek İkra-Der) tarafından Şehadet ayı olarak kabul edilen Şubat ayı münasebetiyle Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde saat 19.30'da 'Şehadet Gecesi' adlı bir program düzenlendi.

Sunuculuğunu Hüseyin Şeker'in yapmış olduğu program, din görevlisi Eyüp Etüş tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Selamlama konuşmasını yapan Siverek İkra-Der Başkan Yardımcısı Remzi Baylan, programa katılan konuklara teşekkür ederek, şehadetin önemine vurgu yaptı.

Günün anlam ve önemini anlatmak üzere kürsüye çıkan Araştırmacı Yazar Mehmet Emre, konuşmasının başında Şubat ayında şehit edilen Müslümanlara dikkat çekerek, bu ayda birçok Müslüman'ın Allah'a vermiş olduğu sözü yerine getirerek şehit olduğuna dikkat çekti.

Emre, "Bizler Müslüman olmakla bir alışveriş yaptık. Bu alışverişi hatırlamayan varsa Tevbe Suresi 111. Ayete gitsin baksın. Ayette, 'Allah Müminlerin canını ve malını cennet karşılığında satın almıştır' diyor. Biz, kelimeyi şehadeti getirmekle bu antlaşmanın altına imza attık. Dedik ki ben bu antlaşmadan razıyım, bu alışverişten razıyım. Malım ve canım neyim varsa, senin vaat ettiğin cennete karşılığında ben bunları feda etmeyi kabul ediyorum. İnsan bir şeyi sattığı zaman tasarruf hakkını kaybeder. Tasarruf hakkı malı satın alanın üzerine geçer. Malı satın alan kişi ise malında istediği gibi tasarrufta bulunabilir. Satan kimsenin itiraz etmeye hakkı yoktur. Biz Müslüman olmakla malımızı ve canımızı Allah'a sattık. Artık Allah ne şekilde takdir ediyorsa, tasarruf ediyorsa, biz onun tasarrufuna rıza göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Program daha sonra Siverek İkra Tiyatro Grubu'nun İslam Mücahidi Hubeyb Bin Adiyy'nin mücadelesi ve şehadetinin sahnelendiği 'Mazlum Şehit Hubeyb bin Adiyy' adlı tiyatro oyunu ile devam etti.

İlahi sanatçısı Özcan'ın şehadet konulu marşlarının ardından program Ferit Öztürk tarafından okunan dua ile sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek'te Şehadet Gecesi Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement