Sivri Deresi Şenlenecek - Son Dakika
Yerel

Sivri Deresi Şenlenecek

Sivri Deresi Şenlenecek

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında yapılacak olan çalışmalar konusunda köy muhtarları bilgilendirildi.

15.02.2013 09:56  Güncelleme: 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Oltu ilçesinde Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında yapılacak olan çalışmalar konusunda köy muhtarları bilgilendirildi.

Sivri deresi Mevkiindeki 10 köyü kapsayan sulama, erozyon, fidan dikimi, seracılık ve sulama kanalı gibi birçok iyileştirme çalışmasının son değerlendirme toplantısı da sayılan toplantı Kaymakamlık Toplum Merkezinde gerçekleştirildi.

İlk kez 2002 yılında Japonya'dan gelen bir heyet tarafından Çoruh Nehri Havzası üzerinde tespit edilen alanlarda rehabilitasyona yönelik bir çalışma yapıldığını ardından devam eden sürecin sonunda 2004 yılında bir Japon Heyeti ile bir proje anlaşması imzalandığını aktaran Orman Genel Müdürlüğü Daire Başkan Yardımcısı Hanifi Akbıyık, bir takım problemlerden dolayı uzayan sürecin 2008 yılında tekrar hayata geçirilmesine karar verildiğini belirtti.

2012-2019 yılları arasında toplam 7 yıllık bir sürece yayılan projenin uygulama çalışmalarına önümüzdeki aylarda başlanacağını dile getiren Hanifi Akbıyık, toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının proje bütçesinin sınırlı olması nedeniyle projede adı geçen Ballıca, Başaklı, Büyük Orcuk, Çamlıbel, Erdoğmuş, Kaleboğazı, Küçük Orcuk, Özdere, Sarısaz ve Tutmaç köylerinde yapılması planlanan çalışmalar hususunda bir öncelik sırası belirlemek olduğunu söyledi.

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Oltu mikro havzasında yapılan arazi çalışmalarında sona gelindiğine değinen Orta Doğu Ormancılık Proje Etüd Müşavirlik AŞ (ODOPEM) Firması Ormancılık Faaliyetleri Uzmanı Atilla Küçükala ve Sulama Uzmanı Nazım Özşahin tarafından projede adı geçen 10 köye yapılacak doğal kaynaklarının rehabilitasyonu ve geçim kaynaklarının iyileştirilmesi çalışmaları anlatıldı.

KÖYLERİN SOR-SAP-ÇÖZ ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

ODOPEM Firması Ormancılık Faaliyetleri Uzmanı Atilla Küçükala yaptığı sunumda; "Doğal Kaynakların Rehabilitasyonu kapsamında; Toprak Muhafaza çalışmaları, bozuk ormanların rehabilitasyonu, orman içi ve orman dışı meraların rehabilitasyonu, heyelan, çığ kontrolü ve nehir sedimantasyon kontrolü. Geçim Kaynaklarının İyileştirilmesi çalışmaları kapsamında ise sulama altyapısının iyileştirilmesi ve gelir getirici faaliyetler bulunuyor. Daha önce Havzada tespit edilen bu 10 köyde sorunlar, saptamalar ve çözümler - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivri Deresi Şenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement