Sofular'da Öğrencilere Erozyonla Mücadele Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Sofular'da Öğrencilere Erozyonla Mücadele Anlatıldı

Sofular\'da Öğrencilere Erozyonla Mücadele Anlatıldı

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Pazarlar gönüllü sorumlusu tarafından Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde Sofular İlkokulu, Ortaokulu ve Anasınıfı öğrencilerine erozyonla mücadele konusunda bilgi verildiği bildirildi.

18.12.2013 15:24

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Pazarlar gönüllü sorumlusu tarafından Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde Sofular İlkokulu, Ortaokulu ve Anasınıfı öğrencilerine erozyonla mücadele konusunda bilgi verildiği bildirildi.

Sofular İlkokulu, Ortaokulu ve Anasınıfı öğrencileri ile bir araya gelen Pazarlar TEMA gönüllü sorumlusu Hakkı Yıldız, öğrencilere erozyonla mücadelenin yanında, ormanların korunması ve suyun önemini anlattı. Öğrencilere ormanların önemi, faydaları, erozyon ve erozyonla mücadele ayrıca çevre temizliği hakkında bilgiler verildi.

Yıldız, "Yeşil alanları korumamız lazım, ağaçları kesmememiz gerekiyor. Suyu çok dikkatli kullanacağız. Suyu boşa harcamayacağız. Öğrencilerimiz defterlerini atmamalı ve kağıt israfı önlenmeli. Biliyoruz ki kağıdın ham maddesi ağaçtır. Ağaçlarımızı boş yere kesmemeliyiz" diye konuştu.

Öğrencilere TEMA hakkında bilgi veren TEMA Gönüllü temsilcisi ayrıca ana sınıfı ve ilkokullar için getirmiş olduğu hediyeleri öğrencilere dağıttı. Öğrencilerden Tema 'ya gönüllü olmasını isteyen Hakkı Yıldız, "biz bu ülkenin geleceğine gönüllüyüz" dedi.

Sofular İlkokulu, Ortaokulu ve Anasınıfı Öğrencilerde Pazarlar TEMA gönüllü sorumlusu Hakkı Yıldız'a gönüllü olma sözü verdiler.

Pazarlar İlçesi TEMA Gönüllü Sorumlusu Hakkı Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, okullarda bu tür toplantılara katılarak çocukların erozyonla mücadele konusunda bilinçli yetişmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sofular'da Öğrencilere Erozyonla Mücadele Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement