Söğütlü'de Mera Açılışı - Son Dakika
Yerel

Söğütlü'de Mera Açılışı

Söğütlü\'de Mera Açılışı

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde 2006 yılında uygulanmaya başlanan mera ıslah ve amenajman projesinin tanıtımı ve mera açılışı yapıldı.

29.06.2012 16:05

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde 2006 yılında uygulanmaya başlanan mera ıslah ve amenajman projesinin tanıtımı ve mera açılışı yapıldı.

Söğütlü Beldesi yayla alanında gerçekleştirilen törene Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Kelkit Kaymakamı Niyazi Erten, İl Genel Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Söğütlü Beldesi Belediye Başkanı Numan Kara, Kelkit İlçe Müdürü İbrahim Irmak, İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ve teknik personel, Söğütlü Tarım Kalkınma Kooperatif Başkanı Dursun Çakır, kooperatif üyeleri ve belde halkı katıldı.

Gümüşhane Valisi Dr.Yusuf Mayda burada yaptığı konuşmada, söz konusu çalışmaların Belde halkına katkılar sağlamasının önemli olduğunu, üyelere verilen koyunların elden çıkarılmamasını ve hayvancılık için vazgeçilmez olan mera/yaylak alanlarında ıslah çalışmalarının artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın ise konuşmasında Gümüşhane'de toplam 166 bin 251 hektar civarında mera, yaylak, çayır gibi 4342 sayılı Mera Kanunu kapsamında kalan yerler bulunduğunu ve bugüne kadar 8 yerleşim biriminde toplam 7 bin 59,80 hektar mera alanının ıslah ve amenajman çalışmaları kapsamına alındığını kaydetti.

Söğütlü Beldesinde bulunan bin 44,32 hektar mera alanının "Mera Islah ve Amenajman Projesinin" Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile işbirliği ile içerisinde yürütüldüğünü kaydeden Irkın, yaylak alanına 4 adet suluk ve 3 adet gölgelik gibi otlatmayı kolaylaştırıcı yapılar için, 19 bin 706 TL harcama yapıldığını, ayrıca 2009 yılında Söğütlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 50 aileye koyunculuk projesi kapsamında 951 bin 989 TL kredi kullandırıldığını ve projenin başarılı bir şekilde yürütülerek 2012 yılında koyun sayısının 3 bin 600'lere ulaştığını belirtti.

Etkinlik, mera ıslah çalışmaları kapsamında yapılan çalışmaların incelenmesi ve belde halkının ikramı ile sona erdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söğütlü'de Mera Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement