Sokak Hayvanlarına Modern Barınak - Son Dakika
Yerel

Sokak Hayvanlarına Modern Barınak

Sokak Hayvanlarına Modern Barınak

Akhisar'a bağlı Kayalıoğlu Belde Belediyesi tarafından yaptırılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi hizmete girdi.

27.02.2013 14:12

Akhisar'a bağlı Kayalıoğlu Belde Belediyesi tarafından yaptırılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi hizmete girdi.

Kayalıoğlu Belediyesi tarafından barınakta 19'ar metrekarelik bakım alanı, 30 metrekarelik ameliyathane, 2 gözlem odası, 2 karantina odası, malzeme odası ve çalışanların kalacağı karavan tipi oda bulunuyor.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Vali Yardımcısı Necmettin Yalınap, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Rahmi Bayrak ve diğer davetlilerin katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende, Milletvekili Özel'in hayvan sevgisi dikkatlerden kaçmadı.

Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz, başıboş sokak hayvanlarının beldede uzun zamandır şikayet konusu olduğunu, yasaların verdiği görevler doğrultusunda Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'ni kısa sürede inşa ederek hizmete soktuklarını söyledi. Gökfiliz, "Bu bakım evi söz konusu yönetmelikle tamamlandığı gibi; hayvanların sahiplendirilinceye ya da alındığı ortama geri bırakılıncaya kadar rehabilite edileceği ve bu süre içerisinde geçici olarak kalacağı bir tesistir. Bakımevinde yapacağımız çalışmalar ile sokaklarda dolaşan sahipsiz hayvanlar sağlık bakımından zararsız hale getirilecek, kısırlaştırılarak çoğalmaları engellenecek, hastalıklı olanların bakımları yapılarak kayıt altına alınacak" dedi.

Bu arada, bakımevinin mama ve yemek ihtiyaçlarının önemli bir bölümünün Keskinoğlu Firması tarafından karşılanacağı bildirildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokak Hayvanlarına Modern Barınak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement