Somali'de Türk Mucizesi Adlı Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

Somali'de Türk Mucizesi Adlı Fotoğraf Sergisi

Somali\'de Türk Mucizesi Adlı Fotoğraf Sergisi

Foto Muhabiri Emin Özmen ve Gazeteci Esra Tüzün "Somali'de Türk Mucizesi" adlı fotoğraf sergisini Medical Park Samsun Hastanesi'nde sergiledi.1 hafta açık olacak olan sergide Somali'de ölüm korkusuyla yaşayan çocukların gülen yüzleri fotoğraflara...

09.09.2013 15:47

Foto Muhabiri Emin Özmen ve Gazeteci Esra Tüzün " Somali'de Türk Mucizesi" adlı fotoğraf sergisini Medical Park Samsun Hastanesi'nde sergiledi.

1 hafta açık olacak olan sergide Somali'de ölüm korkusuyla yaşayan çocukların gülen yüzleri fotoğraflara yansıdı. Somali'deki değişimin Türkiye'nin uzattığı yardım eliyle hayata tutunurken, bir buçuk yılda komadan çıkan bir ülkenin hikayesi Medical Park Samsun Hastanesi'nde açılan fotoğraf sergisinde hayat buldu. Gazeteci Yazar Esra Tüzün'ün Somali'de yaşanan bu değişime tanıklık ederken edindiği izlenimleri ile uluslararası World Press Photo ödülü sahibi Foto Muhabiri Emin Özmen'in ölümsüzleştirdi. 23 fotoğraftan oluşan 'Somali'de Türk Mucizesi' adlı fotoğraf sergisi, Somali'deki yüz güldüren değişimi gözler önüne seriyor.

Somali'de yaşanan insanlık dramının herkesi dehşete düşürdüğünü belirten Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Hikmet Çavuş, "Bir sağlık kuruluşu olarak en büyük sorunlarının tıbbi hizmete ulaşmak olduğunu bildiğimizden bu alanda hizmet vermek istedik. Medical Park Hastaneler Grubu yaklaşık 5 milyon dolarlık bir yatırım yaparak Şifa Hastanesi'ni hizmete sundu. Şifa Hastanesi'nde hizmetimiz halen aralıksız sürüyor. Artık Somali'de anne ve çocukların yüzünde ölüm değil, gülümseyiş olduğunu görüyoruz. Bu fotoğraf sergisi de bu mucizeyi ölümsüzleştiriyor" dedi.

ÜLKELERİNİ YENİDEN KURMAK İSTİYORLAR

Somali halkının yaşadıklarına tanıklık eden ve kaleme alan Gazeteci Yazar Esra Tüzün, "Sergi Türkiye'nin Somali'de yaşananları daha yakından anlamasını sağlaması açısından çok önemlidir. Ben 25 yıllık gazeteci olarak Foto Muhabiri Emin Özmen ile Somali'ye gittiğimizde kalaşnikoflu korumalarla dolaşabildik. Adım attığımız bölgelere yıllardır tek bir basın mensubu gitmemişti. Yılbaşından beri Somali'ye giden 20 gazetecinin öldürüldüğü biliniyordu. Ancak bir ülkenin tekrar dirilmesine tanık olmak gerekiyordu. Somali'de hala tehlike var, hala saldırılar devam ediyor. Bizim dönüşümüzden sonra bombalanan yerlerde 22 kişi hayatını kaybetti. Ancak artık Somalililerin kaybedecek bir şeyleri olmaya başladı. Ülkelerini yeniden kurmak istiyorlar" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Somali'de Türk Mucizesi Adlı Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement