Sultan Sazlığı Buz Tuttu - Son Dakika
Yerel

Sultan Sazlığı Buz Tuttu

Sultan Sazlığı Buz Tuttu

Sultan Sazlığı Milli Parkı'nın büyük bölümü buz tuttu.

20.12.2013 14:57  Güncelleme: 16:51

Türkiye'de su kuşlarının önemli doğal yaşam alanları arasında bulunan Sultan Sazlığı Milli Parkı'nın içerisindeki gölün, hava sıcaklıklarının sıfırın altında 20 derece kadar düşmesi nedeniyle büyük bölümü buz tuttu.

Kayseri'nin Develi ve Yeşilhisar ilçesi sınırlarında yaklaşık 250 kuş türüne ev sahipliği yapan ve Ramsar sözleşmesiyle koruma altına alınan sazlıkta önceden kayıkla gidilen alanlara şimdi at arabalarıyla ulaşılıyor.

Zamantı Tüneli'nden göle yapılan takviyenin ardından su seviyesi yükselen Sultan Sazlığı'nda son günlerde yaşanan dondurucu soğuklar nedeniyle kalınlığı 20 santimetreyi bulan buz tabakası oluştu.

Sultan Sazlığı Milli Parkı'ndaki kamışları keserek geçimlerini sağlayan köylüler de suyun donması üzerine çalışmalarına devam edebilmek için yeni yöntemler geliştirdi.

Yeni Hayat köyünden Ali Özkara ve Hasan Sekidağ, buzla kaplı alandaki kamışları biçebilmek için orak yerine tırpan kullanmaya başladı.

Özkara, sazlık alanın buz tutması nedeniyle eski yöntemlerle kamış biçemediklerini belirterek, buz üzerinde elle itilerek kamış biçen bir alet geliştirdiklerini söyledi. Özkara, bu yöntemle 150 bağ kamış biçtiklerini ifade etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sultan Sazlığı Buz Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement