Sultanhisar Belediyesi Aydın'da Bir İlki Başarıyor - Son Dakika
Yerel

Sultanhisar Belediyesi Aydın'da Bir İlki Başarıyor

Sultanhisar Belediyesi Aydın\'da Bir İlki Başarıyor

Türkiye'nin en önemli termal kaynaklarına sahip olmasına rağmen, bugüne kadar termal kaynaklardan yeterince faydalanamayan Aydın'da Sultanhisar Belediyesi bir ilki başarıyor.

10.12.2013 14:05

Türkiye'nin en önemli termal kaynaklarına sahip olmasına rağmen, bugüne kadar termal kaynaklardan yeterince faydalanamayan Aydın'da Sultanhisar Belediyesi bir ilki başarıyor. Sultanhisar Belediyesi'ne ait J 441 ruhsat sahasında açılmış olan jeotermal kuyunun termal amaçlı kullanımı için çalışmalara başlandı.

Sultanhisar'da jeotermal enerjinin seralarda kullanıldığını hedeflerinin konut ve iş yeri ısıtmalarının yanı sıra sağlık alanında da bu nimetten faydalanmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Ertegün Ünal, "Sultanhisar Belediyesine ait J-441 ruhsat sahasında açılmış olan jeotermal kuyunun termal amaçlı kullanılması için Maden Tetkik ve Arama İzmir Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından kuyu test çalışmaları başlatıldı. Kuyu test sonuçlarıyla birlikte 2014 yılı Şubat ayı içerisinde termal suyun Malgaç Mustafa Köyü'nde akıtılmaya başlanması planlanmakta" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultanhisar Belediyesi Aydın'da Bir İlki Başarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement