Sultanhisar'da Çilekler Çikolatayla Kaplanacak - Son Dakika
Yerel

Sultanhisar'da Çilekler Çikolatayla Kaplanacak

Sultanhisar\'da Çilekler Çikolatayla Kaplanacak

Aydın'ın en fazla çilek üreten ilçesi olan Sultanhisar, 'Çilek Tanıtım Günlerine' hazırlanıyor.

13.03.2013 11:17

Aydın'ın en fazla çilek üreten ilçesi olan Sultanhisar, 'Çilek Tanıtım Günlerine' hazırlanıyor. Her yıl düzenli olarak Uluslararası düzeyde yapılan festivallerle lezzet bakımından Türkiye ikincisi olan 'Sultanhisar Çileklerini' birinci yapmak için çalıştıklarını ifade eden Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, çilek tanıtım günlerinde de çileği tanıtmak için kolları sıvadıklarını söyleid.

Sultanhisar'da yetişen ve lezzet bakımından Türkiye ikincisi olan Sultanhisar Çilekleri Ülker firmasıyla ortaklığı bulunan dünyaca ünlü Godiva çikolatası ile birleşecek. Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Ülker firma yetkilileriyle ön anlaşmaya vardıklarını ifade ederek, "Sultanhisar'da yetişen ve lezzet bakımından Türkiye ikincisi olan Sultanhisar Çilekleri, Ülker firmasıyla ortaklığı bulunan dünyaca ünlü Belçika firması Godiva Çikolatası ile birleşecek. Çilekleri çikolatayla kaplayıp şoklama sistemini kullanan firma tanesini 3 Liradan satışa çıkartacak. Bu birleşme ile ünlü Sultanhisar Çileği daha kolay markalaşacak."

TANITIM GÜNLERİ YAPILACAK

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, önümüzdeki günlerde bazı illerde Sultanhisar Belediyesi tarafından yapılacak olan "Nysa Çilekleri Tanıtım Günleri" çerçevesinde belediyenin kendi imkanları ile yetiştirmiş olduğu 4 bin adet Fresh Fide Rubigen cinsi çilekler, çilek saksıları ve reçelleri için stant açılarak tanıtımı sağlanacak. Başkan Ertegün Ünal, çalışmaların amacının Aydın ili çileklerinin Türkiye üretim sıralamasında birinci sıraya yükselmesini sağlamak, dünya pazarında marka olmak, jeotermal seracılığın geliştirilmesi ve Aydın iline sosyo-ekonomik canlılık kazandırmak olduğunu belirtti. Ünal açıklamasında, "Her yıl düzenlediğimiz, 3 gün süren ve bu yıl 44.'sü yapılacak olan Uluslararası Sultanhisar Nysa Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen 'Çilek Yetiştiriciliği Teşvik Yarışması' düzenlenmekte ve yarışmada kazanan çiftçilerimize çeşitli hediyeler verilmektedir. Böylelikle ilçemizde yetişen çileklerimizin tanıtımı yapılmakta ve çiftçilerimiz teşvik edilmektedir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultanhisar'da Çilekler Çikolatayla Kaplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement