Sunay Akın'ın Kitap İmza ve Söyleşisine Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Sunay Akın'ın Kitap İmza ve Söyleşisine Yoğun İlgi

Sunay Akın\'ın Kitap İmza ve Söyleşisine Yoğun İlgi

Ölüdeniz Belediyesi Kültür Sanat etkinliği çerçevesinde düzenlenen Sunay Akın kitap imza ve söyleşisine yoğun ilgi oldu.

12.08.2012 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ölüdeniz Belediyesi Kültür Sanat etkinliği çerçevesinde düzenlenen Sunay Akın kitap imza ve söyleşisine yoğun ilgi oldu.

Fethiye'de keçi kitap evindeki etkinlikte ünlü Şair ve Yazar Sunay Akın kitaplarını imzalarken uzun kuyruklar oluştu. Sunay Akın'ın kitap imza ve söyleşisine kadın hayranlarının daha fazla ilgi gösterdikleri dikkat çekti.

Sunay Akın Ünlü oyun yazarı Bernard Shaw'u tanıtan bazı özellikleri anlattığı söyleşisinde kitap okuma konusuna değinerek Atatürk'ün Kurtuluş savaşı sırasında yanında 106 kitap bulundurduğunu ve hep kitap okuduğunu anlatarak bu kitapları mermileri boşalttığı sandığa koydurup " Asıl savaş şimdi başlıyor" diyerek bu sözün Türkiye Cumhuriyetinin rotasını çizdiğini göstermektedir. Ama Japonya'da bir kişiye düşen kitap sayısı 24, Fransa'da 14, Yunanistan'da 10 iken Türkiye'de 1 kitaba düşen

kişi sayısı 6 dır " dedi. Peygamber efendimiz " oku" sözünü de hatırlatan Sunay Akın Peygamberimiz " Herkesin inandığını sen bilmeye çalış" demiştir. Güneş tam yukarıda iken gölge yoktur. Ramazan ayı okuma ayıdır dedi.

Ramazan ayının en güzel özelliklerinden olan iki minare arasındaki ışıklı mahya ile ilgili araştırma yaptığında anlatan Sunay Akın " 1600 yılında iki minare arasına ateş ile yazı yazılıyor. 400 yıl önce iki minare arasındaki bu boşluğu görmek çok önemli mahya ışıkları yazının aydınlanmanın ışıklarıdır. Aydınlanmanın tarihi bu topraklarda yazılmıştır. Yazı ustaları hattatlar yazı üzerine resim koyuyorlardı. Yazı ve resim birlikte yazılmıyordu. 1721 yılında Sultan 3. Ahmet Ramazan ayında ilk 15 gün mahyada yazı, diğer 15 günde de ateşle resim yazılmasını istemiştir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sunay Akın'ın Kitap İmza ve Söyleşisine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement