Sur Adayı Kurt, İlk Projesini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Sur Adayı Kurt, İlk Projesini Açıkladı

Sur Adayı Kurt, İlk Projesini Açıkladı

Sur İçi esnafından yoğun ilgi gören AK Parti Sur İlçe Başkan Adayı Abdurrahman Kurt ilk projesini açıkladı.

05.03.2014 15:14

AK Parti Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt, esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. AK Parti Sur İlçe Başkanı Şafak Yontürk ve Meclis üyeleri ile birlikte Kıbrıs, İnönü ve Gazi Caddesi esnafını ziyaret eden Kurt, ilk projesini açıkladı. Kurt, "Suriçini yayalaştıracağız" dedi.

Ziyaretler sırasında seyyar satıcıların da sorunlarını yakından dinleyen Kurt, Turistlerin tarihi ve turistik mekanları ziyaret etmesi için bisiklet turları için bisiklet yolu projesini hayata geçireceklerini ifade ederek, projelerinin hayata geçirilmesi için esnaftan destek istedi.

VATANDAŞLARI DİNLEDİ

Esnaftan gördüğü yoğun ilginin yanı sıra vatandaşları dinleyen Kurt, Suriçini yaşanabilir bir kent haline getirmek için hizmete talip olduğunu söyledi.Diyarbakır'ın kendisinin bugün bir ilçe olduğunu vurgulayan Kurt, şöyle dedi:

"Sur İlçesi dediğimiz Diyarbakır'dır. Ve Diyarbakır kendi hazinelerini o on binlerce yıla yayılan hazinelerini bu sur sandığının içinde koruyor. Sur Şehri aslında şehrin hazine sandukası haline gelmiş. Ve bütün hazine onun içerisinde ama maalesef kir içinde, pas içinde.

SUR İLÇEMİZ SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN NASİBİNİ ALMADI

Maalesef sosyal belediyecilikten nasibini olmamış bir boyutta. Bakınız 15 yıldır Raylı sistemden herkes bahseden tüm belediye başkan adayları 15 yıl geçti, raylı sistemin R'si bile yok ortada. Kentsel dönüşüm bugün TOKİ olmazsa yürümüyor. Kırklar dağına baktığımız zaman, şehrin bir seyir terasının ne hale geldiğini görüyoruz. Şehrin şarkılara, efsanelere konu olmuş bir seyir terasının böyle bir hale dönüşmesi hepimizin içini acıtıyor. Buna dur demek gerekiyor.

"ŞEHRİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK"

Şehrin kaybedecek zamanı yok. Şehrin o sokaklarına bir girsinler, rahat evlerinde otururken, insani duyarlılığa sahip değilsen, şu Fatihpaşa mahallesinde oturan ve 5 yıl yine o çocuklarla ve çaresizlik içerisinde geçirmekle karşı karşıya olan kadının yerine o kararı verme hakkına kimse sahip değil. O kadınlar ve çocuklar şuan çok acilen yardım bekliyor, desteklenmesi gerekiyor"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sur Adayı Kurt, İlk Projesini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement