Suriye'de enkaz altında kalan kadın doğum yaptı! Bebek yaşıyor, anne hayatını kaybetti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suriye'de enkaz altında kalan kadın doğum yaptı! Bebek yaşıyor, anne hayatını kaybetti

07.02.2023 10:14  Güncelleme: 11:04

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler Suriye'de de büyük yıkıma neden oldu. Halep şehrinde hamile bir kadın enkaz altında doğum yaptı. Kurtarma ekipleri bebeğin sağlıklı olduğunu, annenin ise hayatını kaybettiğini belirtti.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler, 10 ilimizde büyük yıkıma yol açtı. 3 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken, ekiplerin enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

BİRÇOK ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

Deprem Türkiye'nin yanı sıra Suriye başta olmak üzere Mısır, Lübnan, KKTC, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Irak'ta da hissedildi. Depremin en çok etkisini gösterdiği ülke olan Suriye'de binden fazla insan hayatını kaybetti.

ENKAZDA DOĞUM YAPTI

Halep şehrinde devam eden kurtarma çalışmaları sırasında enkaz altındaki hamile bir kadının doğum yaptığı bildirildi. Kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan bebeğin sağlıklı olduğu belirtilirken, enkaz altından çıkarılan kadının ise hayatını kaybettiği kaydedildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye'de enkaz altında kalan kadın doğum yaptı! Bebek yaşıyor, anne hayatını kaybetti - Son Dakika


Advertisement