Suriyeli Öğretmenler Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Öğretmenler Bir Araya Geldi

Suriyeli Öğretmenler Bir Araya Geldi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya gelen Suriyeli öğretmenler düzenlenen yemekte bir araya gelerek hasret giderdi.

28.04.2014 13:31

Suriye'deki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan gönüllü ve hayırseverlerin açtıkları okullarda görev yapan 80 öğretmen, Kimse Yok Mu Şanlıurfa Şubesi'nin yemek programında bir araya geldi.
Hz. İbrahim Eğitim Merkezi, İhsan School ve Ghıath Matar School'da görev yapan öğretmenlere buluşmada 50'şer TL hediye çeki verildi.

Programla ilgili bir değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Kimse Yok Mu Derneği Şube Müdürü Fevzi Şahin "Bu okullarımıza daha önce de kırtasiye yardımlarımız olmuştu. Ancak gönüllü öğretmenlerimizi, Osmanlıda yaşanmış 'diş kirası' adı verilen bir geleneği yaşatmak ve bir hediye ile uğurlamak istedik. Bu geleneğin ecdadımız tarafından yapıldığını anlatınca memnuniyetlerini ifade etiller" dedi.

Bay, bayan öğretmenlerin katıldığı yemeğe GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği üyeleri de eşlik ettiler. Buluşmadan dolayı dernek yetkililerine teşekkür eden Hz. İbrahim Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin El Zab ibe "Bu davetiniz bizi onurlandırdı. Dernek yetkililerinin bizleri hatırlaması ve öğretmenlerimizle tanıştırmanızdan sevinç duyduk. Bu tür buluşmaların devamını diliyorum" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Suriyeli Öğretmenler Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • türk: bunlar yakında bizi memur öğretmen yapın derler vatan hainleri isteyen yok 0 0 Yanıtla

Advertisement