Suşehri, Hafik ve Ulaş'ta Kış - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suşehri, Hafik ve Ulaş'ta Kış

17.02.2012 12:40

Suşehri, Hafik ve Ulaş ilçesinde etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Suşehri, Hafik ve Ulaş ilçesinde etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Suşehri ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Suşehri Kaymakamlığı'nın aldığı kararla, ilköğretim ve ortaöğretimde eğitim gören 900 öğrencinin eğitim gördüğü okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle D-100 karayolu Akçaağıl rampasında aksamalar yaşanırken, bazı tırların rampada kaldığı, araçların çekiciler yardımıyla çıkartıldığı öğrenildi.

Suşehri- Sivas karayolundaki 2010 rakımlı Geminbeli geçidinde de yoğun kar yağışı ve buzlanma olduğu belirtildi. Karayolları ekipleri ise yolların kapanmaması için aralıksız çalışıyor.

Mesudiye- Ordu karayolunun kar yağışı nedeniyle kapalı olduğu, bu nedenle Koyulhisar ilçesinden Mesudiye ilçesine kadar geçiş izni verildiği kaydedildi.

-Hafik-

Hafik ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle D-200 karayolunda görüş mesafesi düştü. Yoldaki buzlanma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

İlçeye bağlı 76 köy yolu ulaşıma kapanırken, olumsuz hava şartları nedeniyle ilçede taşımalı eğitime de bir gün ara verildi.

-Ulaş-

Ulaş'ta kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Ulaş'a bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verilirken, Sivas'a gitmek isteyen vatandaşlar, Ulaş-Sivas arası karayolunun buzlu ve kaygan olması nedeniyle Divriği'den gelen tren ile Sivas'a gitmeyi tercih ediyorlar.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suşehri, Hafik ve Ulaş'ta Kış - Son Dakika


Advertisement