Taşeron İşçiler Kurultayı 2 Şubat'ta - Son Dakika
Yerel

Taşeron İşçiler Kurultayı 2 Şubat'ta

Taşeron İşçiler Kurultayı 2 Şubat\'ta

Eskişehir Taşeron İşçiler Derneği (ESTİD) Genel Başkanı Alper Çetin, derneğin 2 Şubat Pazar günü saat 14.00’da Turgut Özakman Sahnesi'nde yapacağı kurultaya tüm Eskişehirlileri davet etti.

30.01.2014 13:39

Eskişehir Taşeron İşçiler Derneği (ESTİD) Genel Başkanı Alper Çetin, derneğin 2 Şubat Pazar günü saat 14.00'da Turgut Özakman Sahnesi'nde yapacağı kurultaya tüm Eskişehirlileri davet etti.

Eskişehir kurultayına; ODTÜ Öğretim Görevlisi ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Koç, Aydınlık Gazetesi Yazarı Mehmet Akkaya, Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Atak, ESTİD Başkanı Alper Çetin konuşmacı olarak katılacak. Türkiye'de milyonlarca emekçinin düşük ücretler, güvencesiz ve sigortasız çalışma koşulları altında ezildiğini ifade eden ESTİD Genel Başkanı Alper Çetin, "Her geçen gün zorlaşan koşullar, emekçileri köşeye sıkıştırmakta ve haklarını gasp etmektedir" dedi.

Bu koşullar altında Eskişehir Emek Kurultayı'nı düzenlediklerini belirten Çetin, Türkiye çapında başlatılan bu etkinliklerin bir ayağını da Eskişehir'de gerçekleştirdiklerini aktardı. Kurultayda Eskişehir'de çalışan işçilerin sorunlarını ve genel sorunları konuşacaklarını kaydeden Çetin, şunları söyledi:

"Önce sorunlarımızı tespit etmek, sonra onları çözmek sorumluluğuyla gerçekleştirilen emek kurultayları, kıdem tazminatı düzenlemesini iptal ettiren sendikalarımızın kararlılığı ve Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesine müsaade etmeyen Yatağan işçilerinin 'birlik, mücadele, zafer' şiarı ile toplanıyor." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşeron İşçiler Kurultayı 2 Şubat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement