'Fiber Kent' projesiyle Batman Türk Telekom tarafından daha iyi kalitede internet hizmeti sunulması amacıyla 2013 yılı başında başlatılan çalışmalarda sona gelindi
Türk Telekom İl Müdürü Necati Salman, Batman kent merkezinde çalışmaların rötuş çalışmalarına gelindiğini söyledi. Batman kent merkezinde yaklaşık 50 kilometre fiber ağ ile kablo döşendiğini belirten Müdür Salman, yapılan bu çalışma ile internet hızını 10 katın üzerinde çıkardıklarını kaydetti. Batman kent merkezinde yapılan çalışmalar kapsamında 150 ayrı noktaya internet hızını sağlayacak cihazlar monte edildi.
Bazı şahısların kendilerini Türk Telekom personeli olarak tanıtıp kablo çaldıklarını ifade eden Müdür Salman: "Çalışmalar esnasında kendini Türk Telekom personeli olarak tanıtan bazı şahıslar var. Vatandaşlardan isteğimiz personelin giydiği elbisenin üzerinde Türk Telekom amblemi olmadığı takdirde bu kişilerin mutlaka güvenlik güçlerine ihbar etmeleridir" şeklinde konuştu. 2012 yılında 130 hırsızlık vakasının yaşandığını ifade eden Telekom İl Müdürü Salman, 228 bin TL'lik bir zarara uğradıklarını ifade ederek: "2013 yılında 115 hırsızlık vakası yaşanmasına rağmen geçen yıla oranla yaklaşık 2 kat artarak 407 bin 73 TL'lik bir zararımız olmuştur" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
TİVİBU İZLEYEN SAYISI ARTIYOR
Fiber üzerinde çalışan abone sayılarının 13 bine ulaştığını 6 bin ADSL abone ile yaklaşık 20 bin kişiye internet hizmeti sunduklarını belirten Müdür Salman, "Daha önce abonelerimize verdiğimiz 8 megabitlik internet hızı kurduğumuz fiber ağ ile 100 megabite kadar yükselebilecek. Bazı binaların ankastreleri maalesef eskidir. Temassızlıktan kaynaklanan nedenlerden dolayı sağlıklı veri alamıyorlar. Vatandaşlar bir elektrikçi getirterek veya bize müracaatları halinde bir defaya mahsus ödeyecekleri 150-200 TL arasında değişen oranlarla ankastrelerini yenileyebilirler. Daha sağlıklı veri alabilmeleri için bu şart. Şayet her şahıs kendi işlemini yapmaya kalksa maliyet yükselecektir" diye konuştu. 26 bin telefon abonesinin bulunduğu Batman'da, Tivibu abone sayısının 99'dan 350'ye yükseldiğini belirten Müdür Salman; "HD kalitesinde film izleme keyfine Tivibu ile ulaşan kişi sayısı her geçen gün artarak devam ediyor. Tivibu ile kaçırdığınız film ve dizileri tekrar izleme şansına sahipsiniz" dedi. Vatandaşların evlerinden taşınmaları halinde mutlaka kendileri ile temas halinde olmaları gerektiğini hatırlatan Türk Telekom İl Müdürü Necati Salman: "Telefon veya internet abonelerimiz yer değişikliğinde adres bilgilerini güncellemiyorlar. Bunlar da kendilerine ceza olarak geri geliyor" diye konuştu.
Son Dakika › Yerel › Telekom internet hızını 12,5 kat arttırdı. - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.