Temiz Enerjiye Yönelelim" Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Temiz Enerjiye Yönelelim" Çağrısı

Temiz Enerjiye Yönelelim" Çağrısı

Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, Türiye’nin enerji politikası ve Rusya ile ilgili yaşanan gerginlikle ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin kendi özkaynakları olan temiz enerjiye yönelerek yatırım yapması gerektiğini söyledi.

10.12.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, Türiye'nin enerji politikası ve Rusya ile ilgili yaşanan gerginlikle ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin kendi özkaynakları olan temiz enerjiye yönelerek yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Doğalgazın temiz bir gaz olmakla birlikte pahalı bir gaz olduğunu belirten Çevre Derneği Başkanı Sümer, "Ancak, Türkiye'de güneş, rüzgar ve jeotermal enerji kaynakları bulunmaktadır. Türkiye güneş, rüzgar ve jeotermal enerji yönünden zengin bir ülkedir. Ayrıca Türkiye'de tam kapasite ile çalışmayan hidroelektrik su baraj santrallerin tam kapasite çalıştırılması gerekmektedir" dedi.

Sümer konuyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye'nin enerji politikasında dışarıya bağlı doğalgaz, petrol ve nükleer enerji yerine güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve jeotermal enerji gibi kendi özkaynakları olan temiz enerjiye yönelerek yatırım yapması gerekmektedir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Temiz Enerjiye Yönelelim' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement