Tff'den Bayan Futboluna Destek - Son Dakika
Yerel

Tff'den Bayan Futboluna Destek

Tff\'den Bayan Futboluna Destek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bayan futboluna destek veriyor.

04.05.2012 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bayan futboluna destek veriyor. Balıkesir'de GEnçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen panelde, "kadın futbolu" konuşuldu.

Balıkesir Kurtdereli Kapalı Spor Salonu konferans salonunda düzenlenen panele TFF Kadın Futbol Müdürü Dr. Erden Or ile U15 Bayan milli Takım Antrenörü Necla Güngör konuşmacı olarak katıldı. İl Müdürü İlhan Aslan'ın açılış konuşmasını yaptığı paneli spor adamları, amatör kulüplerin temsilcileri ile kadın ve erkek beden eğitimi öğretmenleri izledi. İl dışından da çok sayıda katılımın olduğu panel ilgi çekti. Panelin amacının,

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Bayan Futbolu'nu tanıtmak ve ülke genelinde bilinirliğini artırmak, Balıkesir'de Bayan Futbolunda takım çıkarıp liglere katılmak olduğu bildirildi. Herkes İçin Futbol İl Sorumlusu Adem Özalp'in koordine ettiği panelde Beden Eğitimi Öğretmenleri, Antrenörler ve Kulüpler bilgilendirildi.

TFF KADIN FUTBOLU

Futbolun daha geniş kitlelere ulaştırılması, gerek tribünlerde gerekse sahadaki cinsiyet ayrımının azaltılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu için Kadın Futbolu özel bir önem taşıyor. TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından yürütülen eğitim ve tanıtım çalışmaları sonucunda kısa sürede Kadın futbolunda önemli gelişmeler yaşandı. Ülkemizde de kısa sayılmayacak bir geçmişe sahip olmasına rağmen kadın futbolunun bilinirliği son yıllarda artmaya başladı. Bu noktada Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplere verdiği desteğin yanı sıra kadın futbolu alanında antrenör eğitimine, sporcuların gelişimine yönelik pek çok çalışma yürütüyor.

AMAÇ

Kadın Futbol Müdürü Dr. Erden Or, "Futbol erkek oyunu değildir" kavramını yerleştirerek ve tüm kamuoyunun desteğini alarak kız çocuklarının futbol oynamasını teşvik etmeyi amaçladıklarını anlattı. Or, kadın futbolu ile "Kadın futbolunun bilinirliğini artırmak, medya-iletişim teknolojilerinden faydalanmak, kadın antrenörler yetiştirip kadın futboluna kazandırmak, kulüp altyapılarına oyuncu havuzu oluşturmak, milli takımlara oyuncu kazandırmak ve uluslararası alanda başarı sağlamak" amacında olduklarını söyledi. U15 Milli Takım Antrenörü Necla Güngör de kadın futboluna dünyada ve Türkiye'de olan ilginin kıyaslamasını yaptıktan sonra öğretmenleri kız öğrencilerle ilgili doğru şekilde yönlendirmeleri konusunda ricada bulundu. Futbolcu olmak isteyen uygun yaş ve kriterlerdeki kızların karakter değişimini asla kabul etmediklerini belirten Güngör, "Kızlar her zaman kız kalacak. Erkeksi bir havaya bürünmek kesinlikle yasak, çünkü bu algı yanlış, futbol erkek oyunu değildir" dedi. Necla Güngör, başarının ödüllerle beraber önemli kazançları da beraberinde getirdiğini vurgulayıp çarpıcı örnekler verdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan aslan, hiçbir konuda ümitsizliğe kapılmamak gerektiğini, özellikle böyle oluşumlara olumsuz tarafından değil, güzel ve olabilir tarafından bakmak gerektiğini, sonucun da buna paralel olarak iyi olacağını, Balıkesir'de kadın futbol takımı kurulacağına inandığını söyledi. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç de TFF'nin "kadın futbolu" faaliyeti ve bu alana verdiği önemli desteğinden dolayı teşekkür etti. Mengüç, ASKF olarak elinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti. Panelistlerin öğretmenlerin sorularını da cevaplandırdığı panelin sonunda GHSİ Müdürü İlhan Aslan Dr. Erden Or ve Necla Güngör'e birer plaket vererek teşekkür etti.

(YU)

04.05.2012 19: 25: 06

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tff'den Bayan Futboluna Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement