Tgb'li Öğrencilerden Protesto - Son Dakika
Yerel

Tgb'li Öğrencilerden Protesto

Tgb\'li Öğrencilerden Protesto

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Ergenekon davasında haklarında ağır hapis ve müebbet istenen sanıklara destek vermek için SAÜ Esentepe Kampusunda protesto eylemi yaptı.

19.03.2013 18:36

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Ergenekon davasında haklarında ağır hapis ve müebbet istenen sanıklara destek vermek için SAÜ Esentepe Kampusunda protesto eylemi yaptı.

Sakarya Üniversitesi kampüs kafeterya önünde gerçekleştirilen protestoda pankartlar açan TGB üyesi öğrenciler, "Öcalan'la muhabbet, yurt sevenlere müebbet", "Hainlerden hesabı gençlik soracak", "Atatürk gençliği görev başında" şeklinde sloganlar attı.

TGB Sakarya Şube Başkanı Ali Can Yoldaş tarafından yapılan açıklamada, "Bugün Türkiye'nin bütünlüğünü savunan yurtseverler mahkum edilmek isteniyor. PKK lideri Abdullah Öcalan'la muhabbet ilerlerken, yurtseverlere müebbet cezalar istendi. Öcalan açılımı ve Türk milletinin anayasadan çıkarılması süreci ilerlerken, Türkiye'nin bütünlüğünü savunan yurtseverler mahkum edilmek isteniyor. Bugün Türkiye'nin bölünme mütalaası okunuyor. Ağırlaştırılmış müebbet, orada yatanlara değil Türk milletine verilmiştir. Çanakkale'de ne kadar gemiler battıysa, sizin kanunsuzluğunuz, hukuksuzluğunuz da öyle batacaktır Yurtseverliği mahkum etmek kimsenin harcı değildir. Millet tepkisini verecektir. Adaletten söz edilecek bir yargılama süreci yaşanmadı. Türk milleti ayakta kalmak için, yok olmamak için o Silivri duvarlarını yıka yıka ayağa kalkacaktır. Türk milleti ayaklar altında kalmayacaktır. Bizim olanı en sona saklamak istedik. Bugün müebbet istemiyle yargılanan kişilerden biri de okulumuzun hocası Prof. Dr. Emin Gürses'tir. Emin Gürses bizim hocamızdır ve bir bilim insanıdır. Biz bu üniversitenin öğrencileri olarak bu durumu asla kabul etmiyor ve bilime vurulmak istenen darbenin karşısında olacağımızı belirtiyoruz" denildi.

Yapılan protesto olaysız bir şekilde sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tgb'li Öğrencilerden Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement