TKDK'dan Hibe Destekleri Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Yerel

TKDK'dan Hibe Destekleri Tanıtım Toplantısı

TKDK\'dan Hibe Destekleri Tanıtım Toplantısı

TKDK Muş İl Koordinatörlüğü tarafından Bulanık ilçesinde hibe destekleri tanıtım toplantısı düzenlendi.

04.02.2013 16:16  Güncelleme: 16:19

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü tarafından Bulanık ilçesinde hibe destekleri tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Bulanık Tarım ve Hayvancılık Müdürü Naci Zırhlı, TKDK'nın Avrupa Birliği (AB) ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları, ülkede kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak ve ilgili sektörleri AB standartlarına ulaştırmayı amaçladığını söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatör Vekili Emre Akbıyık ise, çiftçilerin traktör alımına yönelik harcamalarının yüzde 50'sinin hibe şeklinde verileceğini, bunun yanı sıra et ve et ürünleri, süt üretimi, süs bitkileri, arıcılık gibi üretim yapan çiftçiye ahır, ekipman gibi teçhizatların da yüzde 50 ile 65 arasında hibe desteği verileceklerini açıkladı. Önceki çağrı dönemlerinden farklı olarak bu sene traktör talebinin de hibe desteği kapsamına alındığını ifade eden Akbıyık, "Vatandaşlarımız özellikle tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği başlığı altında başvuru yapmaları halinde traktör alımına yönelik harcamalarının yüzde 50'si kurumumuz tarafından hibe olarak verilecek. Çiftçilerimizin bu desteklerden azami ölçüde yararlanmasını istiyoruz" dedi.

Verilen desteklerin yeni girişimciler için büyük fırsat olduğunu dile getiren Akbıyık, "Alacağınız bu hibe destekleri, kendi işinizi kurarak geliştirme imkanı sağlarken, aynı zamanda bölgemizin kalkınması anlamında da büyük kazanımlar sağlayacaktır" diye konuştu.

Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez ise, Bulanık'ın hayvancılık açısından büyük bir potansiyel barındırdığını, bu anlamda AB standartlarında süt ve besi işletmelerinin kurulması gerektiğini söyledi. Görükmez, "İlçemizde bu işin ciddi anlamda yapıldığını artık gözümüzle görmek istiyoruz. Bizim üreticimizden veya kırsal kalkınmaya yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızdan projeler hazırlamasını istiyoruz. Özellikle bu konuda tarım müdürlüğü, TKDK İl Koordinatörü, burada çalışan uzman arkadaşların vatandaşa öncü olmasını bekliyoruz. Ne kadar fazla proje üretebilirsek, AB hibe fonlarından o kadar fazla yararlanmış oluruz" dedi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Ziya Akkaya, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Taşdemir, TKDK Proje Başvuru Uzmanı Lale Kurt, muhtarlar, tarımsal işletme sahipleri ve çiftçiler katıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TKDK'dan Hibe Destekleri Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement