Topal Osman Ağa Törenle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Topal Osman Ağa Törenle Anıldı

Topal Osman Ağa Törenle Anıldı

Milli mücadele kahramanı ve Atatürk'ün Muhafız Alayı Komutanı Yarbay Topal Osman Ağa Törenle anıldı.

02.04.2013 14:07  Güncelleme: 14:10

Milli mücadele kahramanı ve Atatürk'ün Muhafız Alayı Komutanı Yarbay Topal Osman Ağ,a bugün Haydar Aliyev parkında bulunan Osman Ağa Giresun Uşakları Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal, Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Osman Ağa'nın torunu Cem Feridunoğlu ve ailesi, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Giresun Üniveristesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Ali Atayiğit günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak şunları söyledi:

"Dönemin birçok aydınının mandacılık fikrini benimserken Osman Ağa'nın Atatürk'ün yanında yer alarak Milli Mücadeleye 42. ve 47. Alaylarla destek verdi."

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise, "Şehrimiz Giresun, milletin dirilişine canıyla, kanıyla, yüreğiyle katkı koymuş, bağrından çıkardığı 42 ve 47. Gönüllü Alaylar ve onların komutanı Osman Ağa ile birlikte Sakarya boylarına kadar kan, gözyaşı ve zaferle dolu şanlı bir miras bırakmışlardır" dedi.

Konuşmaların ardından, satranç yarışmalarında dereceye girenlere Vali Dursun Ali Şahin, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan ve Belediye Başkanı Kerim Aksu tarafından plaket verildi.

Törene daha sonra Kale'de ki Osman Ağanın mezarı başında okunan dualarla sona erdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Topal Osman Ağa Törenle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement