Torbalı'da "Seçim" Hareketliliği - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da "Seçim" Hareketliliği

Torbalı\'da "Seçim" Hareketliliği

Torbalı Kaymakamlığı, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

30.01.2014 17:45

Torbalı Kaymakamlığı, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, daire amirleri, kamu banka müdürleri katıldı. 5442 Sayılı İl İdare Kanununun 40.'ıncı maddesi gereğince Kaymakam Aydın Memük başkanlığında yapılan toplantıyı Yazı İşleri Müdürü Zahide Kaya yönetti. Yerel seçimlerin ilçede huzur ve sükünet içerisinde geçmesi için toplantının düzenlendiği belirtilerek, seçim öncesi, seçim sırası ve sonrası uyulması gerekli kurallar anlatıldı.

ÇEVRE VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ OLMASIN

Kaymakam Aydın Memük, yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerinin bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını isteyerek, siyasi partilerin seçim süreci boyunca centilmenlik içinde olmaları gerektiğini ifade etti. Memük, çevre ve gürültü kirliliği yaratılmaması, gerginlik oluşturacak söylem ve eylemlerden uzak durulması gerektiğini de ifade ederek, "Seçim boyunca güvenlik güçlerimiz partilerimizin güvenlik açısından gerekli çalışmaları yapacaktır. Yasaların belirlediği çerçeveleri içinde devletin kurumları olarak gereken şekilde seçim sürecinin sağlıklı geçmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Yüksek Seçim Kurulu'nca alınan tüm kural ile kararların zamanında uygulanması ve ilçe seçim kurulu kararlarına uyulması konusunda gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi. Yazı İşleri Müdürü Zahide Kaya, ilçede seçimin güven ve huzur ortamında, vatandaşların huzuru engellemeyecek şekilde hoşgörülü geçmesi için seçime katılan herkesin sabırlı ve sağduyulu olarak davranacaklarına inandığını belirtti.

SEÇİM BÜROLARINA SIKI KORUMA

Toplantıda ayrıca, jandarma ve polis bölgelerinde bulunan siyasi partilerin seçim bürolarında güvenlik önlemi alınması da kararlaştırıldı. Seçim öncesi, sırası ve sonrasında emniyet ve jandarma teşkilatındaki tüm memurların görev yapacağı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nden de takviye isteneceği ifade edildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da 'Seçim' Hareketliliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement