Torbalı Esnaf Odası Başkan Adayı İsmail Yıldız, Odayı Siyasetten Arındıracak - Son Dakika
Yerel

Torbalı Esnaf Odası Başkan Adayı İsmail Yıldız, Odayı Siyasetten Arındıracak

Torbalı Esnaf Odası Başkan Adayı İsmail Yıldız, Odayı Siyasetten Arındıracak

Torbalı Esnaf Odası seçimleri 2014 yılının Şubat ayında gerçekleştirilecek.

28.10.2013 13:12

Torbalı Esnaf Odası seçimleri 2014 yılının Şubat ayında gerçekleştirilecek. Mevcut Başkan Sezai Tamer'in karşısında rakipleri birer birer netleşiyor. Torbalı'nın tanınmış simalarından İsmail Yıldız Esnaf Odası Başkanlığına talip olduğunu açıkladı. Mevcut Başkan Tamer ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Yıldız, esnaf odasını siyasetten arındıracaklarını belirtti.

Sezai Tamer'in 2009 yılında yapılan yerel seçimde MHP'den Belediye Başkan adayı olduğunu, akabinde adaylıktan çekilip CHP'ye destek verdiğini, şimdi ise AK Parti'den Belediye Başkan adayı olmaya çalıştığını belirten Yıldız, "Bizim odamızın başkanı transfer dönemindeki bonservisi elinde futbolcu gibi her partiyle nikah kıymaya çalışıyor. Bir dönemin Afyon Milletvekili Kubilay Uygun'dan farkı kalmadı. Yine bir yerel seçim var. Tamer'in ismi farklı bir partiyle gündemde. Geçen seçim Ankara'da MHP'den 'adayım' dedi, Torbalı'da çark edip CHP'yi destekledi. Şimdi ise AK Parti kapısında adaylık dileniyor. Sanırım bundan sonraki durağı BDP olacak' dedi. İsmi geçen partilerin hepsine eşit mesafede olduğunu belirten Yıldız, "Bizim itirazımız halkın iradesini temsil eden partilerimize değil, oda yönetmesi için esnaftan aldığı desteği partilere pazarlamaya çalışan anlayıştadır. Biz bu yönetim anlayışını kabul etmiyoruz. Bizler esnafız, ekmeğimize bakarız. Aslolan esnafımızı güçlü bir hale getirmektir" dedi.

ESNAF ODASINDA SİYASET OLMAZ

Torbalı Esnaf Odası'nın siyasi hesaplara kurban edildiğini kaydeden Yıldız, "AK Parti'den aday olmak için Ankara yolunda sarf ettiğiniz enerjiyi Atatürk Sanayi Sitesi esnafının yol sorununa, Subaşı esnafının mağduriyetine, zincir mağazalar altında ezilen çarşı esnafının dertlerine ayırsaydınız esnafımız kalkınırdı. Bugün ise türlü sıkıntılarla boğuşuyor. Bu tablonun sorumlusu sizsiniz. Torbalı Esnafı sizden hesap soracaktır. Her seçimde ayrı bir siyasi tiyatro oynuyorsunuz. Her seçim ayrı bir parti ile nikah kıyıyorsunuz. Odamızı siyaset ve geçim kapısı olmaktan kurtaracağız" şeklinde konuştu.

ESNAF ÖRGÜTLENDİ

Ocak ayında yapılacak olan esnaf odası seçimine kısa bir süre kala 'Torbalı Esnaf Platformu' ismi altında örgütlendiklerini belirten İsmail Yıldız, "Bizler parti ayrımı gözetmeksizin, ekmeği için, aşı için, helal rızkı için mücadele veren tüm esnafımıza kapılarımızı sonuna kadar açtık. Tüm Torbalılı esnaf kardeşlerimizi platformumuz çatısı altına bekliyoruz" dedi. Yarından itibaren Torbalı'daki tüm kanaat önderi esnaflarla temaslara başlayacaklarını belirten Yıldız, "Dağ, taş, bayır demeden herkesle görüşüp odayı siyasi hesapların döndüğü bir geçim kapısı olmaktan kurtaracağız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı Esnaf Odası Başkan Adayı İsmail Yıldız, Odayı Siyasetten Arındıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement