Tpb Başkanı Pakdil Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tpb Başkanı Pakdil Açıklaması

Tpb Başkanı Pakdil Açıklaması

"Türkiye'nin yerli uçak, otomobil ve füze yapması fikrimiz birilerini rahatsız etti" "Sandığın dışında Türkiye'de hiçbir yerden iktidar çıkmaz"

18.10.2013 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, " Türkiye'nin yerli uçak, otomobil ve füze yapması fikrimiz birilerini rahatsız etti" dedi.

Pakdil, partisinin Göksun İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık uçak, otomobil, savunma sistemi ve füzeleri konuşmaya başladığını söyledi.

Türkiye'de yıllarca kitapların suç olarak görüldüğünü ve mahkemelerin bu konudaki davalarla uğraştığını dile getiren Pakdil, şunları kaydetti:

"Ama bu gün çok şükür bunların uzağındayız. Okumanın yolunu, ilmin, irfanın yolunu açtık, hizmetleri en iyi şekilde getirdik. Bugün Türkiye'nin her ilinde üniversitelerimiz var. İlim adamlarımız buradan ilim, irfan tahsil ediyorlar ve gençlerimizi eğitiyorlar. Bu sayede Türkiye artık yapacağı uçakları, otomobilleri, savunma sistemlerini ve füzeleri konuşur oldu. Türkiye'nin yerli uçak, otomobil ve füze yapması fikrimiz birilerini rahatsız etti."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki "One minute" söylemini hatırlatan Pakdil, "İnsana haksız olduğunu yüzüne karşı söylemek bir medeniyet, bir cesaret, bir insanlık işidir. Dünyanın çeşitli yerlerinde katliamlar yapılırken dünyanın vicdanı suspus, hiç kimse seslenmiyor, konuşmuyor, müdahalede bulunmuyor. Sıkıntı bunlardan kaynaklanıyor" diye konuştu.

"Sandığın dışında Türkiye'de hiçbir yerden iktidar çıkmaz" -

Pakdil, Türkiye'yi,  dünya milletleri içerisinde en ön sıralardaki milletlerden biri haline getireceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Sandığın dışında Türkiye'de hiçbir yerden iktidar çıkmaz. Hiç kimse kendini kandırmasın. Sandık dışında bir iktidara artık bu millet kesinlikle müsaade etmez. Onun için herkes milletle özdeşleşecek, milletin örfüne, irfanına, inançlarına, değerlerine ve kültürüne saygı gösterecek. Projeleri ile milletin huzuruna çıkacak ve oradan iktidar olacak. Bunun haricinde iktidar olma yolu kesinlikle kapanmıştır. Geçmişte böbürlenerek, milleti korkutarak, bu milletin seçimle gelmiş olan bir başbakanını, iki bakanını asmak ve bunları sürekli milletin gözünün önünde tutmak vardı. 27 Mayıs, bu memlekette yıllarca bayram olarak kutlandı. Bu millet bunların hepsini gördü. 2010 referandumunda biz bu memleket daha özgür olsun, daha güzel, daha özgürlükçü bir anayasaya sahip olsun diye çalışırken, birileri de bunun aksine hareket etti."

Programa, Belediye Başkanı Ramazan Hurç, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Talhat Koska, belde belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve partililer katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tpb Başkanı Pakdil Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement