Trafik Haftası'nda Örnek Öğrenci ve Sürücülere Ödül - Son Dakika
Yerel

Trafik Haftası'nda Örnek Öğrenci ve Sürücülere Ödül

Trafik Haftası\'nda Örnek Öğrenci ve Sürücülere Ödül

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'nin düzenlediği trafik eğitimi ile trafik haftası etkinlikleri sona erdi.

12.05.2013 13:21

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'nin düzenlediği trafik eğitimi ile trafik haftası etkinlikleri sona erdi.

Nazilli Kaymakamlığında düzenlenen etkinlikte dereceye girenlere ödüllerini ilçe protokolü verdi. Yılın Trafik Görevlileri, Trafikte Örnek İnsan ile ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir, öykü, makale ve resim yarışmalarında dereceye girenler plaketlerin yansıra çeşitli ödüller aldı. Kaymakam Mehmet Okur, trafikteki tüm kuralların daha iyi bir yaşam için olduğunu ve uyulması gerektiğini ifade ederek, "İnsan hayatı bizim için çok önemli ve bu nedenle kurallara uymamız gerekiyor. Trafikte herkes örnek olursa kazalar, ölümler ve maddi kayıplar olmaz" dedi.

Kaymakam Mehmet Okur'ın yanısıra İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Seydi Salman, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin Ünver, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve dereceye giren öğrencilerin katıldığı ödül töreninde konuşan İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, "Nazilli'de eğitim çağındaki öğrencilerimizin ilgisinin, trafiğin önemine odaklanarak trafikte duyarlılıklarının arttırılması ve trafik bilinçlerinin geliştirilmesi amacıyla 2013 yılı içerisinde bin 60 öğrencimize okullarında eğitim verdik. Trafik Daire Başkanlığınca hazırlanan eğitim programları doğrultusunda 'Karşıdan karşıya geçiş kuralları, okul servis araçlarına ait kurallar, özellikle bilinmesi gereken trafik işaretleri, emniyet kemeri ve yaya geçitleri ile alt ve üst geçitleri kullanma, kaldırımsız yollarda gece ve gündüz yürüme, bisiklete binme' konularında okullarında ve ilkokul çağındaki 45 öğrencimize de Sümerpark Trafik Eğitim Pistinde uygulamalı trafik eğitimi verilmiştir. Kutlanmakta olan 'Karayolu

Trafik Haftası' etkinlikleri çerçevesinde düzenlediğimiz yarışmalarda da hedefimiz trafikte örnek insan yetiştirmektir. Sonuç olarak trafiğin bir medeniyet göstergesi olarak özümsenip bir yaşam biçimi haline dönüştürüleceği daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir Nazilli'de yaşamak vatandaşlarımızın trafiğe vermiş olduğu önem ve kurallara uyulması derecesinde mümkün olacaktır. 'Trafikte önce siz örnek olun diğerlerinin değiştiğini göreceksiniz' sloganı trafikte davranış pusulamız olmalıdır" dedi.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, tüm kuralların daha iyi bir yaşam için olduğunu ve uyulması gerektiğini ifade ederek, "İnsan hayatı bizim için çok önemli ve bu nedenle kurallara uymamız gerekiyor. Trafikte herkes örnek olursa kazalar, ölümler ve maddi kayıplar olmaz. Bu nedenle trafik haftamızda ilçemizdeki trafikte örnek insanlara ve trafik konulu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Nazilli'de trafik haftası çerçevesinde yılın trafik görevlileri dalında trafik polisi Yusuf Beştepe, Trafik J.Kd.Bçvş Ali Yazgı ve trafik zabıtası Ahmet Özdinçer birinci oldu. Trafikte örnek insanlar ise Sayim Çoban ve Mustafa Ürkmez olurken ilköğretim okulları arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda da Ahmet Kaya, Emine Esra Şengül, Ayşen Özdemir, Gülse Demirkol, Iraz Ekin Çelikbaş, Begüm Yelkovan, Neslihan Akcan, Ceylin Genç ve Fatma Erol dereceye girerek ödüllerini aldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trafik Haftası'nda Örnek Öğrenci ve Sürücülere Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement