Trakya Üniversitesinde Böcek Bilmecesi - Son Dakika
Yerel

Trakya Üniversitesinde Böcek Bilmecesi

Trakya Üniversitesinde Böcek Bilmecesi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı'nın makam odasında dinleme cihazına benzer bir cihaz bulundu.

30.04.2013 15:55

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı'nın makam odasında dinleme cihazına benzer bir cihaz bulundu.

Cihaz, eski rektör Prof. Enver Duran'ın fakültenin eski dekanı Prof. Hilmi İbar'a hediye ettiği bir duvar saatinin içinde olduğu öğrenildi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Yener Yörük ise "Önce dinleme cihazı diye düşünülmüş ancak saatin alarm cihazı olduğu anlaşıldı" dedi.

Prof. İbar'a hediye edilen ve kendisinin makamındaki duvara astığı saatin içine yerleştirilmiş dinleme cihazının, saatin pilini değiştirmek isteyen görevliler tarafından bulunduğu öğrenildi.

Dinleme cihazının bulunmasından sonra görevliler durumu

Edirne Emniyetini bildirirken tutanağa geçirdiler.

Prof. İbar bulunan dinleme cihazıyla ilgili gayrı resmi olarak bilgilendirildiğini belirterek "Eski çalışma arkadaşlarım duvar saatinde bir dinleme cihazı bulunduğunu söylediler. Cihazla ilgili olarak tutanak da tutulmuş. Ancak keşke beni de çağırsalardı ve ben hem tam olarak konuyla ilgili bilgi sahibi olsaydım hem de tutanağa ben de imza atsaydım. Dinleme cihazının kim tarafından konulduğunu bilmiyorum. Benden sonra kısa süreli bir-iki dekan arkadaşımız görev yaptı. Ancak eğer bu dinleme cihazıysa beni dinlediklerine eminim. Hakkımda yürüyen ve resmi kurumlarca dinlenmemi gerektirecek bir soruşturma olmadığını biliyorum" dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Yörük "Evet böyle bir şey var. Ancak ben Edirne dışındayım. Konuya ancak Edirne'ye döndükten sonra vakıf olup konuşabilirim. Bunlar hep olan şeyler. Ciddiye alıp üzerinde durmadık" dedi. Rektör kısa bir süre sonra ise "Arkadaşlarım bana dinleme cihazı zannedilen cihazın aslında saatin alarm cihazı olduğunu bildirdiler" diye konuştu.

30.04.2013 15: 45: 04

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trakya Üniversitesinde Böcek Bilmecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement