Tso Başkanı Namal Karabük'ün Sorunlarını Ankara'ya Taşıyacak - Son Dakika
Yerel

Tso Başkanı Namal Karabük'ün Sorunlarını Ankara'ya Taşıyacak

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sedat namal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenecek olan 7.Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında Karabük’ün sorunlarını anlatacak.

01.08.2014 19:15

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sedat namal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenecek olan 7.Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında Karabük'ün sorunlarını anlatacak.

Başkan Namal, 7 Ağustos 2014 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında birlik merkezinde yapılacak 7.Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasına katılacağını söyleyerek,

söz konusu şurada 81 ilin Ticaret ve Sanayisi ile ilgili sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerileri görüşüleceğini belirtti.

KTSO Başkanı Sedat Namal, "7.'si düzenlenecek olan şurada ilimiz ve bölgemizi ilgilendiren ticaret ve sanayinin önündeki engel ve çözüm önerilerini şuraya sunarak Başbakanımıza aktaracağız. Karabük geleceğe dönük konuların başında Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan Filyos Liman Projesi alt yapı ihalesi yapılmış olup üst yapı ihalesinin de yapılarak zaman kazanılması yönünde talebimiz olacak. Limanı yoğunlukla kullancak olan KARDEMİR A.Ş.'nin üst yapı işini üstlenebileceği konusunda detaylı bilgiler aktarağız.

Karabük OSB'nin arazi şartlarının uygun olmaması ve dolu olması nedeniyle Eskipazar İlçesi İsmetpaşa mevkiinde bulunan 1 milyon 200 bin metrekare arazinin Endüstri Bölgesi ilan edilmesi ve Filyos Liman Projesine paralel olarak depolama ve sevkiyat noktasında acilen Karabük Lojistik Merkezinin kurulması konusunda destek isteyeceğiz. Ayrıca Yenice ilçesinde Orman Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Eflani İlçesinde Tarım ve Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması konusu ile Filyos Limanı ile gelişecek olan yük trafiğinin güvenli yapılması ve bölge ticaretinin geliştirilmesi amacıyla Karabük- Gökçebey arasındaki yolun genişletilerek duble yol olmasının sağlanması.

şeklinde 5 başlık altında konularımızı aktaracağız" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tso Başkanı Namal Karabük'ün Sorunlarını Ankara'ya Taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement