Trakya Spor Yazarları ve Gazetecileri Derneği
(TSYGD) kuruldu.
Dernek Başkanı Levent Takan, yaptığı yazılı açıklamada, medyanın her alanında sporla ilgili çalışmalar yapan herkesi, bir çatı altında toplayarak derneklerini kurduklarını belirtti.
TSYGD'nin 15 gazeteci tarafından kurulduğunu ifade eden Takan, şunları kaydetti:
"Derneğimizin amacı Trakya bölgesi yazılı ve görsel ve sanal medyasında çalışan spor gazetecilerini bir çatı altında toplayarak, onların meslekleri ile ilgili, ekonomik, sosyal, kültürel hak ve çıkarlarını, spor yazarlığı kimliği ve saygınlığı ile eğitim düzeylerini koruyup geliştirmek, mesleklerini en iyi şekilde icra edebilmeleri için kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapmaktır. Yaz sonunda 1. Olağan Kongre'mizi yapmayı planladığımız Trakya Spor Yazarları ve Gazetecileri Derneği'ne, Trakya çapından meslektaşlarımızı üye olmaya davet ediyoruz."
Takan, başkanlığını yaptığı dernekte Murat Turgu'nun başkan yardımcısı, Arzu Özdemir'in genel sekreter, Tamer Yavuz'un da saymanlık görevini yürüttüğünü belirtti.
Muhabir: Hakan Şahin
Yayıncı: Neşat Ergül - EDİRNE
Son Dakika › Yerel › Tsygd Kuruldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.