Canik'te Türk El Sanatları Projesi Uygulanacak - Son Dakika
Yerel

Canik'te Türk El Sanatları Projesi Uygulanacak

Canik\'te Türk El Sanatları Projesi Uygulanacak

Samsun'un Canik Belediyesi ve Olgunlaşma Enstitüsü işbirliği ile hazırlanan Türk El Sanatları Projesi sayesinde, hanımlar ürünlerini ihraç edebilecek.

15.10.2014 16:50  Güncelleme: 17:22

Canik Belediyesi ve Olgunlaşma Enstitüsü işbirliği ile hazırlanan Türk El Sanatları Projesi sayesinde, hanımlar ürünlerini ihraç edebilecek.

Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Olgunlaşma Enstitüsü ile birlikte hazırlanan ve AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır tarafından desteklenen Türk El Sanatları Projesi, el sanatları kurslarından mezun olan kadınlara ürünlerini yurt dışına da ihraç etme imkanı sağlayacak. Canik Belediyesi tarafından bu zamana kadar açılan kurslarda yetişen ev hanımlarını bir araya getiren proje kapsamında, Olgunlaşma Enstitüsü ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nün oluşturduğu komisyon tarafından belirlenecek uluslararası kalite standardını yakalayan ürünler, yurt dışında açılacak fuarlarda sergilenecek.

HEDEF, MARKA OLUŞTURMAK

Proje kapsamında ayrıca, Canik Belediyesi tarafından kurulması hedeflenen Üretim Atölyesi'nde standardı yüksek ürünler üretilerek ekonomiye katkısı sağlanacak. Proje, kaliteli ürünlerin hazırlanmasının ardından Ekonomi Bakanlığı'na bağlı UR-GE Proje Birimi'ne sunulacak. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, projeye dahil olan ve 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde kaliteli üretim denemesi yapan bayanları ziyaret etti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün'den proje hakkında bilgi alan ve ev hanımlarının çalışmalarını inceleyen Başkan Genç, ailenin temelini oluşturan kadınlarla ilgili projelere büyük önem verdiklerini belirterek, Türk El Sanatları Projesi sayesinde standardı yüksek ürün kalitesini yakalamayı ve bir marka oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

ÜRETİM ATÖLYESİ KURULACAK

Açtıkları kurslardan mezun olan bayanların ev ekonomilerine katkı sağlamalarını arzuladıklarını belirten Başkan Genç, "Hazırladığımız proje çerçevesinde, hazırlanan ürünler yurt dışında fuarda tanıtılacak. Böylece bayanlar uluslararası alanda ürünlerini satma imkanı bulacak. Amacımız kadınlarımız için ticari kazanımlar elde etmelerini sağlamak. Olgunlaşma Enstitümüzün tecrübesinde yakalanacak kaliteye bağlı olarak, kuracağımız Üretim Atölyesi'nde seri üretim yapılacak. Daha önce El Emeği Göz Nuru Çarşımızı açmıştık. Böylece hem üretim eksikliğini gidereceğiz, hem de çarşımızdaki ürün kalitesini de artırmış olacağız" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Canik'te Türk El Sanatları Projesi Uygulanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement