Türk Tarım Tarihi Söyleşisi - Son Dakika
Yerel

Türk Tarım Tarihi Söyleşisi

Türk Tarım Tarihi Söyleşisi

“Türk Tarım Tarihi Söyleşisi” ilk kez Samsun’da düzenlendi.

16.12.2015 11:53

"Türk Tarım Tarihi Söyleşisi" ilk kez Samsun'da düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteğiyle hazırlanan, "Türk Tarım Tarihi Söyleşisi" DSİ Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Söyleşide konuşmacı olan Ziraat Mühendisi Hasan Soydan, 1831-1928 yılları arasında Osmanlıca yazılmış tüm tarım eserleri kaynaklarını bir araya getirerek hazırladığı 60 bin sayfalık "Zirai Matbuat" eserinin eşliğinde "Türk Tarım Tarihi Söyleşisi" yaptı.

Söyleşide geçmişten bugüne gelişen tarım faaliyetleri anlatıldı.

"BİZİM İŞİMİZİN ÖNEMİNİN FARKINDALIĞI ARTACAKTIR"

İlk söyleşinin Samsun'da gerçekleştiğini belirten Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı, "Bu söyleşiyi yapacak olan Hasan Bey ile 25 sene önce 19 Mayıs ilçesinde birlikte çalışmıştık. Kendisi hayatımda tanıdığım en fazla kitap okuyan kişidir. Bu okumalar kendisini bugün bu noktalara kadar taşıdı. Çok büyük emek ve uğraşlarla ortaya çıkmış 'Zirai Matbuat' adında bir eseri var. Bu eser günde 12 saat süren bir çalışmanın eseridir. Bir disiplinin, bilimin, tarihinin yazılması noktasında çok önemli bir olay olarak görüyorum bu eseri. Geçmişle kurulan bir bağ gibi düşünmek gerekir bunu. Bir Bakanlık niçin oluşturulmuş? Sebep neymiş? Bunu bilmek aslında bizim işimizin öneminin farkındalığını da arttıracaktır. Tarım camiasının, bu gayretlerinden dolayı kendisine minnet duyacağını düşünüyorum. İnşallah sizin de çok etkileneceğiniz bir söyleşi olacağını düşünüyorum" dedi.

"GEÇMİŞİ BUGÜNE TAŞIMAK, BİR TAKIM ŞEYLER HATIRLAMAK ADINA GÜZEL BİR ÇALIŞMA"

Yapılan söyleşinin geçmişi hatırlamak adına güzel bir çalışma olduğunu belirten Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hayati Tosun, "Aslında tarımın tarihi Hasan Beyin ulaşabildiğinden de daha önceye dayanıyor. Ama geçmişi bugüne taşımak, bize bir takım şeyleri göstermek ve hatırlatmak anlamında güzel bir çalışma olmuş. Tarımın sahibi hepimiziz. Çünkü bizim yaşam alanımız tarım. Geleceğimiz de tarımdan. Bundan sonraki en büyük mücadelelerin toprak, gıda, su ve enerji savaşlarından çıkacağını düşünürsek, bu 3 unsur bizim mesleğimizden geçecek. Buna her platformda hiç bir farklı düşünce içerisinde olmadan daha çok sahip çıkmamız lazım. Bu anlamda Hasan Beyin emeklerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Program, konuşmaların ardından Ziraat Mühendisi Hasan Soydan'ın 'Zirai Matbuat' adlı eserine dayanarak gerçekleştirdiği söyleşi ile sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Tarım Tarihi Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement