Türkiye'nin İlk Atom Mühendisi Ölümünün 7.yıldönümünde Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin İlk Atom Mühendisi Ölümünün 7.yıldönümünde Unutulmadı

Türkiye\'nin İlk Atom Mühendisi Ölümünün 7.yıldönümünde Unutulmadı

Türkiye’nin ilk atom mühendisi Prof. Dr. Ahmed Yüksel Özemre vefatının 7.yıldönümünde Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

27.06.2015 22:23

Türkiye'nin ilk atom mühendisi Prof. Dr. Ahmed Yüksel Özemre vefatının 7.yıldönümünde Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Üsküdar'ın yetiştirdiği büyük ilim adamı Prof. Dr. Ahmed Yüksel Özemre ölümünün 7. yıl dönümünde Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Burhan Felek Köşkü'nde düzenlenen etkinliğe Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, başkan yardımcıları, akademisyenler, aile dostları ve çok sayıda davetli katıldı.

Anma programının açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'ın İstanbul'un kültür yakası ve kültür şehri olduğunu ifade ederek "Üsküdar, İstanbul demektir" dedi.

Başkan Türkmen, "Çok güzel bir zaman dilimini yaşıyoruz ve çok güzel bir şehirdeyiz ve çok güzel bir sebeple vesileyle bir aradayız. Merhum Ahmed Yüksel Özemre hocamızın vefatının 7.yıldönümünde bu akşam sizlerle birlikte anmak üzere ve ardından güzel bir iftar sofrasında buluşmak amacıyla davet etmiş olduk. Bu güzel ramazan gününde oruç gününde bizleri yalnız bırakmadınız. Merhum hocamızın ruhunu şad etmek üzere bizi yalnız bırakmayarak bir araya geldiniz. Özellikle Üsküdarlılar adına ve Üsküdar'ı çok seven hocamız adına hoş geldiniz diyorum."

ÜSKÜDAR, İSTANBUL'UN KÜLTÜR YAKASI VE KÜLTÜR ŞEHRİDİR

Türkmen, "Üsküdar çok özel bir şehir Üsküdar İstanbul'un kültür yakası ve kültür şehridir. Adeta Üsküdar, İstanbul demektir. Üsküdar'a İstanbul dememizi kazandıran önemli zenginliklerimiz, değerlerimiz ve miraslarımız var. Bu güzel şehrimizde yaşan bütün insanlar bütün dostlar bu mirasa sahip çıkma adına adeta üzerine titremeliyiz. Bizim bir sloganımız vardır. " Üsküdar'da nefes alan Üsküdar'a nefes vermelidir.' Merhum Ahmed Yüksel Özemre hocamız gerçekten Üsküdar'da nefes almış ve Üsküdar'a nefes vermiş bir büyüğümüzdür. Hala Üsküdar'a nefes vermeye devam ediyor. İşte bu özel ve güzel insanı vefatının yıldönümünde siz değerli hocalarımız ve davetliler huzurunda hocamızı dinlemek ve anlamak adına bir program tertip ettik. Merhum hocamız çok özel bir bilim adamı olmasının yanı sıra çok özel bir kültür insanı ve kültür dostuydu. Üsküdar'ın ve tarihimizin yetiştirdiği en önemli en özel kültür adamlarından birisiydi. Bizler ne kadar çok şanslıyız ki çünkü böyle bir hocamız vardı" dedi.

Başkan Türkmen'in konuşmasının ardından program Moderatör Prof. Dr. Güngör Şatıroğlu'nun yönetiminde Prof. Dr. M. Erol Kılıç, Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, Prof. Dr. Niyazi Öktem, Prof. Dr. Mahmut Çamdibi ve Memduh Cumhur konuşmalarıyla devam etti.

Türkiye'nin ilk atom mühendisi ve Üsküdarlı ilim adamı olan Prof. Dr. Ahmet Yüksel Özemre'nin pek bilinmeyen yönlerini ve bilimden sanata uzanan çok yönlü kişiliği anlatıldı.

Mavera Türk Müziği Topluluğu'nun icra edeceği fasıl dinletisi eşliğinde verilen iftarla birlikte program sonunda davetlilere; 'Hasretini Çektiğim Üsküdar' isimli kitap da hediye olarak dağıtıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin İlk Atom Mühendisi Ölümünün 7.yıldönümünde Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement