'Türkiye'ye Yatırım, Geleceğe Yatırım' Toplantısı - Son Dakika
Yerel

'Türkiye'ye Yatırım, Geleceğe Yatırım' Toplantısı

\'Türkiye\'ye Yatırım, Geleceğe Yatırım\' Toplantısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, üretimde ve ihracatta rekorlar kıran marka şehir Gaziantep'in başarısına ilişkin olarak, "Bizi son 10 yılda parlamış, 10 yılda ortaya çıkmış bir şehir olarak düşünmeyin."

18.11.2012 11:33

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, üretimde ve ihracatta rekorlar kıran marka şehir Gaziantep'in başarısına ilişkin olarak, "Bizi son 10 yılda parlamış, 10 yılda ortaya çıkmış bir şehir olarak düşünmeyin. Bizim girişimcilik atalarımızda var, DNA'larımızın hepsinde bu yatıyor" dedi.

Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenen 'Türkiye'ye yatırım, geleceğe yatırım' toplantısının dokuzuncusu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılımıyla Gaziantep'te yapıldı.

Konukoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Gaziantep dostlarını burada görmekten mutlu olduğunu belirterek, Gaziantep'in geleceğinin ne kadar parlak olduğunu güzel yazılarıyla Türkiye'ye duyuracaklarından dolayı Milliyet Gazetesi yazarlarına teşekkür etti.

"Biz Gaziantep'te her zaman şunu söylüyoruz; geçmişini bilmeyen geleceğini planlayamaz. Biz de geçmişe sahip çıkıp, geleceğimiz için çalışıyoruz" diyen Konukoğlu, Gaziantep'in 6 bin yıllık medeniyet tarihine, tarihi İpek Yolu'nun geçiş noktası üzerinde bulunduğuna dikkati çekti.

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde Gaziantep'i anlatırken 'Şehr-i Ayıntab-ı Cihan' sözleriyle 'Dünyanın gözbebeği kent' olduğunu belirttiğine vurgu yapan Konukoğlu,

Gaziantep'in sanayisinin ne kadar önceye dayandığını anlatırken, 1740 yılında Marsilya Limanı kayıtlarında Gaziantep'ten ithal edilmiş dokuma kumaş kayıtları bulunduğuna işaret etti.

GSO Başkanı Konukoğlu, toplantıya katılan yazarlara seslenerek, "Değerli misafirlerimiz, bizi son 10 yılda parlamış, 10 yılda ortaya çıkmış bir şehir olarak düşünmeyin. Bizim girişimcilik atalarımızda var, DNA'larımızın hepsinde bu yatıyor. Burada tam bir Türkiye'yi temsil ediyoruz. Türkiye'nin her noktasından Gaziantep'e göç etmiş ve ben 'artık Gaziantepliyim' diyen insan var. Bu 1 milyon 750 bin insan nasıl kendi geleceği için çalışıyorsa nasıl şehrin geleceği için çalışıyorsa aslında ülkemizin geleceği için çalışıyor"

dedi.

Toplantıya, Gaziantep milletvekilleri,

Gaziantepli sanayici ve işadamlarının yanı sıra, Milliyet Gazetesi yazarları Güngör Uras, Meral Tamer ve Şükrü Andaç'da katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Türkiye'ye Yatırım, Geleceğe Yatırım' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement